København. Foto: Martin Heiberg

Konservative vil udvide metroen til Storkøbenhavn

Metroen har været en af de største drivere til udvikling af byområder i København de seneste mange år. Bolig, kontor og hotelområder er opstået og udviklet omkring den.

Allerede i dag er den næste udvidelse på vej i København, men står det til Konservatives børne- og ungdomsborgmester i København Kommune, Jakob Næsager, skal der mere fart på.

Han ønsker at udvide metroen til Hvidovre, Hellerup, Herlev og Brønshøj – og udvikle den yderligere på Frederiksberg, siger han i et interview med Altinget.

Jakob Næsager vil blandt andet finde pengene ved at skrue ned for andelen af almene boliger, der skal bygges på Lynetteholm. I stedet skal grundene sælges til boligselskaber, der vil bygge flere ejerlejligheder.

– Vi ved fra undersøgelser, at rigtig mange københavnere gerne vil eje deres egen bolig. Samtidig er det en løsning, der kan hjælpe kommunen med at finansiere mere metro. Det synes jeg er tæt på en ideel løsning, siger K-borgmesteren til Altinget.

S afviser planen
Socialdemokratiet er ikke begejstret for forslaget. De ønsker også mere metro, men kan ikke se hvordan Jakob Næsagers økonomiske plan hænger sammen.

Og Lars Weiss (S) afviser fuldstændig tanken om, at droppe almene boliger på Lynetteholm.

– En stor del af pointen med Lynetteholmen er netop at sikre, at vi i København i fremtiden har boliger til kommende københavnere, også til familier med helt normale indkomster, siger Lars Weiss til Altinget.

Jakob Næsagers nye metroudvidelse har især fokus på at nå hospitalerne i Hvidovre og Herlev.

I Hvidovre har det været en mærkesag for SF-borgmesteren Anders Wolf Andresen, men han har manglet penge i kommunekassen og politisk vilje fra Københavns Kommune.

Siden kommunalvalget er Hvidovre Kommunes økonomi blev forringet, da befolkningstilvæksten ikke er gået så hurtigt, som politikerne havde regnet med.

Også Frederiksberg er økonomisk udfordret i de her år.

Lars Weiss sætter i interviewet spørgsmålstegn ved, hvordan de kommuner skal få penge til en metro.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder