Niels Bohr Bygningen, der skal give forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet moderne rammer. Foto: Bygningsstyrelsen

Statsrevisor: – For mig at se ligner det her en kæmpe skandale

Formanden for Folketingets statsrevisorer, Peder Larsen (SF), siger, at statsrevisorerne er enige om at få iværksat en kulegravning af nogle af de fejlslagne anlægsprojekter, som Bygningsstyrelsen er bygherre på. Det skriver Politiken, som står bag andre kritiske artikler vedrørende det fejlslagne byggeri af Niels Bohr-bygningen.

Det vil formelt ske på et møde i november. Skandalen startede med, at det spanske entreprenørselskab Inabensa i 2014 blev hyret til at installere vvs og ventilation på det teknisk komplicerede byggeri, men blev i februar 2017 fyret på grund af kvalitetssvigt og tabt tillid. Bravida og Aarsleff blev hyret til at rette op på skaderne, men ekstraregningen forventes at blive meget stor.

– Der er blandt statsrevisorerne enighed om at få vores ønske sat på skrift og overbragt det til Rigsrevisionen. Problemerne ser ikke alene ud til at være omkring Bohr-bygningen, men også andre byggerier, som Bygningsstyrelsen er involveret i, og det gør kun vores ønske om en undersøgelse endnu mere aktuel. Der behøver ikke være begået de samme fejl alle steder, men det er vigtigt, at vi i fremtiden kan lære af fortiden. Nu skal vi ikke konkludere noget på forhånd, men for mig ligner det her jo en gigantisk skandale, siger formanden for Folketingets statsrevisorer.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har ifølge Politiken orienteret Folketinget om at projektets totaludgift skal øges betydeligt. Samtidig får sagen den konsekvens, at den fremtidige lejer, KU’s natur- og biovidenskabelige fakultet – der allerede skulle være flyttet ind nu – ikke ved, om de i sidste ende kommer til at flytte ind i den nye bygning.

– Vi ved ikke andet, end at det bliver meget forsinket, og at regningen bliver stor. Det er ubehageligt for universitetet, og forsinkelsen påvirker os markant i den internationale konkurrence om at få flere kloge hoveder til Danmark, siger vicedirektør Anders Boe Hauggaard, der er ansvarlig for bygningsområdet ved KU til Politiken.

Læs også: Niels Bohr-bygning forsinkes og fordyres kraftigt





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder