Estate Media –

Nyheder – Danmark

Niels Bohr Bygningen. Foto: Bygningsstyrelsen.

Niels Bohr-bygning forsinkes og fordyres kraftigt

På grund af kvalitetsvigt i de tekniske installationer i Niels Bohr-bygningen blev den spanske entreprenør Inabensa fyret. Nye er blevet hyret, men ekstraregningen forventes at blive stor, og projektet forventes forsinket mindst tre år.

Martin Burlund

søndag 8. oktober 2017 0:49

Det spanske entreprenørselskab Inabensa blev i 2014 hyret til at installere vvs og ventilation på det teknisk komplicerede byggeri af Niels Bohr-bygningen, men blev i februar 2017 fyret på grund af kvalitetssvigt og tabt tillid. Bravida og Aarsleff blev hyret til at rette op på skaderne, men ekstraregningen forventes at blive meget stor.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har ifølge Politiken orienteret Folketinget om at projektets totaludgift skal øges betydeligt. Samtidig får sagen den konsekvens, at den fremtidige lejer, KU’s natur- og biovidenskabelige fakultet – der allerede skulle være flyttet ind nu – ikke ved, om de i sidste ende kommer til at flytte ind i den nye bygning.

– Vi ved ikke andet, end at det bliver meget forsinket, og at regningen bliver stor. Det er ubehageligt for universitetet, og forsinkelsen påvirker os markant i den internationale konkurrence om at få flere kloge hoveder til Danmark, siger vicedirektør Anders Boe Hauggaard, der er ansvarlig for bygningsområdet ved KU til Politiken.

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen blev påbegyndt sommeren 2014 og bliver på 52.000 kvm, eller hvad der svarer til ca. 240 fodboldbaner. Det er et af de største byggerier, som Bygningsstyrelsen har bygget for staten. Det hidtidige budget er på 1,6 milliarder kr., der primært finansieres via Folketingets bevilling i 2010 på 6 milliarder kr. til at sikre moderne og teknologisk avancerede laboratorier til forskning i verdensklasse på de danske universiteter.

– Det teknisk meget avancerede byggeri kræver et vedvarende og tæt samarbejde. Her har samarbejdet om brugen af performancetesten mellem de tekniske projektledere på Københavns Universitet, installationsentreprenørerne og Bygningsstyrelsens projektansvarlige været ekstraordinært godt og værdiskabende. Der er opbygget ny fælles viden og skabt synergi, ligesom samspillet i mange situationer har været en forudsætning for at lykkes med at installere de teknologisk avancerede anlæg. Jeg har derfor stor tillid til, at de tekniske installationer og bygningen fungerer, når brugerne flytter ind næste år, sagde Gyrithe Saltorp i forbindelse med rejsegildet i april 2016.

Nu forventer Bygningsstyrelsen ikke, at byggeriet står færdigt før 2019.

Læs også: Bravida og Aarsleff skal rydde op efter spansk entreprenør på Niels Bohr-bygning

 

Kommentarer

Seneste nyt

Privat projektbyggeri i Gellerup-kvarteret solgt til Core Property Management

Aarhus / fredag 20. oktober 2017

Danica sælger 10.000 kvm tidligere universitetsbygning i Kolding

Ejendom / fredag 20. oktober 2017

SKAT-underdirektør med ansvar for ejendomsvurderinger ny kundedirektør i KAB

Virksomheder og mennesker / fredag 20. oktober 2017

Fem prækvalificerede teams til 350 millioner kr. boligbyggeri i Bagsværd.

Entreprenører / fredag 20. oktober 2017

CapMan etablerer nordisk investeringsfond målrettet mindre investorer

Investering / torsdag 19. oktober 2017

2018 bliver også et godt år for rådgivende ingeniører

Rådgivere, Analyse / fredag 20. oktober 2017

Kommende konferencer

Torsdag den 26. oktober kl. 09:00

Online markedsføring

- strategi for succes

Tirsdag den 31. oktober kl. 09:00

Due diligence - UDSOLGT

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland