Zoologisk Have udvider med nyt center. Foto: Zoologisk Have.

Zoologisk Have bygger nyt center til trecifret millionbeløb

De sidste millioner er fundet, og Zoologisk Have i København kan nu gå igang med at bygge Biodiversitetscenter Zoo.

Det nye center, der står til at koste 122 millioner kr., skal blandt andet rumme et dyrehospital, forskning, avlscenter og gartneri på hjørnet af Roskildevej og Søndre Fasanvej på Frederiksberg.

Projektet har modtaget donationer fra blandt andre Novo Nordisk Fonden, Augustinus Fonden og skovejer Larsen Følsgaard, der har været den største private bidragsyder.

– Vi er stolte af, at Biodiversitetscenter ZOO bliver etableret i den største kulturinstitution på Frederiksberg. Frederiksberg Kommune har en vision om at være en grøn oase midt i hovedstaden med masser bynatur og høj biodiversitet. Det kunne med andre ord ikke være et bedre match, lyder det fra borgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt.

Det er ikke kun dyrene, der får noget ud af det nye center. Gennem panoramaruder kommer gæsterne til at kunne se ind i dyrehospitalets behandlingsrum og følge med i ultralydsscanninger, røntgenoptagelser og CT-billeder.

– De fysiske rammer for vores dyrlæger og forskere har længe været utidssvarende i forhold til den moderne ZOO, vi er i dag. Samtidig vil vi gerne give både børn og voksne mulighed for at følge med live, når der laves DNA-analyser, foretages CT-scanninger, eller hvis et dyr skal undersøges eller opereres. Derfor bliver en ny dyreklinik og forskningsfaciliteter også en del af det nye hus, fortæller zoologisk direktør Mads Bertelsen.

Det nye center er tegnet af CCO Arkitekter. Byggeriet forventes igangsat primo 2025 og forventes færdigt ultimo 2026.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder