Det nye hospital i Aalborg er ramt af skimmelsvamp. Foto: Region Nordjylland.

Skimmelsvamp på skandaleramt sygehus

Frygten for skimmelsvamp i det nye hospitalsbyggeri, Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU), har spredt sig, efter der i sommer fossede hele 40.000 liter vand ud fra operationsstuerne.

Vandskaden har betydet, at tidsplanen for byggeriet er skredet. Men det er ikke den eneste konsekvens, de mange liter vand har haft for byggeriet.

Berlingskes dækning af Rigshospitalets store problemer med skimmelsvamp har gjort, at frygten for skimmel er opstået på det nye hospital i Aalborg i kølvandet på vandskaden.

Og det tyder på, at frygten er velbegrundet. For der er fundet skimmelsvamp i det nye hospitalsbyggeri, bekræfter projektdirektøren Asger Schou til Nordjyske.

– Frygten for skimmelsvamp er reel. Vi har fået taget ni prøver i gulvet, hvoraf én af prøverne viste skimmelsvamp, siger han til Nordjyske.

Hospitalsgangene har linoleumsgulve. Og netop limen under gulvet er gunstige forhold for skimmelsvamp. Derfor vil man nu vil sætte gang i en omfattende skimmelundersøgelse. 108 steder på hospitalet skal man skære gulvet op for at tage prøver.

Overskredet tidsplan og milliardregning 
Det er ikke første skandale, der rammer byggeriet af det nye hospital i Aalborg Øst. Hospitalet skulle stå færdig i 2020, men er nu udskudt til 2026, ligesom budgettet på 5,2 milliarder er overskredet med mere end én milliard kr.

I 2023 blev byggeriet forsinket på grund af store problemer med rust, som ifølge Region Nordjylland drejede sig om cirka 36 af i alt 55 kilometer vandrør. Sidste år konstaterede man også synlige fugtophobninger i facaden og vandindtrængning 110 steder i byggeriet.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet gav sidste år Region Nordjylland mulighed for at låne penge til at dække budgetoverskridelsen af det nye hospital.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder