Supersygehus forsinket på ubestemt tid – regionen ophæver kontrakt med totalentreprenør

Region Hovedstaden har i dag fredag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher på et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital.

Det fremgår af Region Hovedstadens hjemmeside fredag.

Den italienske totalentreprenør har været tilknyttet byggeriet i knap fire år, og det har langt fra været en success. I lange perioder har byggeriet stået helt stille, og totalentreprenøren er allerede mere end tre år forsinket. Regionen skriver også, at kvaliteten af det udførte arbejde er faldet markant.

– Jeg er meget skuffet over udviklingen. Vi er i gang med et rigtigt vigtigt byggeri for patienter og medarbejdere, og det er ekstremt utilfredsstillende, at der nu er udsigt til, at patienter og medarbejdere skal vente endnu længere tid på at flytte ind i det nye akuthus. Men vi har simpelthen mistet tilliden til, at Rizzani de Eccher kan blive færdige indenfor en rimelig tid og økonomi – og i den rigtige kvalitet, så nu siger vi stop, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Beslutningen betyder, at projektet bliver yderligere 2-3 år forsinket og får økonomiske konsekvenser. Hvor meget det kommer til at koste, er stadig uvist. Men de økonomiske og tidsmæssige konsekvenser og risici ved at fortsætte samarbejdet vurderes at være større, skriver regionen.

Rizzani de Eccher har blandt andet bygget Frederikssundbroen. Men i årene efter de vandt udbuddet om at bygge Akuthuset, er de kommet i store økonomiske vanskeligheder, blandet andet fordi de har haft aktiviteter i Rusland under invasionen af Ukraine. Det har medført, at en række af deres underleverandører ikke har fået betaling for det arbejde, de har udført på byggeriet, hvilket selvfølgelig er uacceptabelt på regionens byggerier. Det har været en af de væsentligste årsager til, at byggeriet er blevet meget forsinket, fremgår det af regionen.

Regionen og Center for Ejendomme går nu i gang med at finde ud af, hvordan byggeriet bliver gjort færdigt hurtigst muligt.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder