Amager Fælled med markering af den kommende bydel. Foto: By & Havn

Dom i Amager Fælled-sag: Byggeri kan fortsætte

Fælledbyen kan fortsætte sit byggeri på Amager Fælled.

Det står klart efter Københavns Byret igår afsagde dom i sagen, som foreningen Amager Fælleds Venner havde rejst.

Byretten har taget stilling til, om alt foregik efter reglerne, da to klagenævn for to år siden sagde god for Københavns Kommunes byggeplaner.

Estate Media har været i kontakt med Fælledby, der står for udviklingen af området. Her er der glæde over dommen, og de ser frem til at kunne fortsætte arbejdet.

– Vi er selvsagt glade for, at retten sætter punktum i sagen nu. Vi har hele tiden haft en godkendt lokalplan og alle nødvendige tilladelser, så derfor har vi også et ansvar overfor både ejere og borgere for at få opført de boliger og den offentlige skole, som der er brug for, lyder det fra adm. direktør i Fælledby, Erling Thygesen.

Over for DR har Knud Erik Hansen, talsperson for Amager Fælleds Venner, udtalt, at man vil anke dommen.

Erling Thygesen ser mod ro i maven frem til at få sagen prøvet i landsretten.

– Fælledby og klagenævnene er endt med at få medhold i alle afgørelser frem til nu. Det vil sige både i Miljøstyrelsen, klagenævnene, byretten og landsretten på de forskellige klager, som Amager Fælleds Venner har rejst. Det faglige grundlag er altså gennemlyst og lever op til alle krav. Man er i sin fulde ret til at anke, men set fra vores side, så er der sat punktum ved disse spørgsmål, siger han.

I byggeprojektet skal der opføres boliger, folkeskole og daginstitutioner på 219.000 etagemeter.

Byggeriet har flere gange været sat midlertidigt på pause på grund af sideløbende sager. Det skete senest i maj.

Men senere samme måned omstødte Østre Landsret afgørelsen om at sætte byggeriet på pause. Derfor kunne det genoptages.

Amager Fælleds Venner har også haft et ønske om, at EU-Domstolen skulle tage et kig på sagen. Men det har byretten også afvist.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder