Udsnit af Danica Pensions eksklusive lejligheder i Tuborg Strandeng i Hellerup nord for København. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Luksusbyggeri i Hellerup plages af skimmelsvamp og vandskader

Tuborg Strandeng er et af Danmarks mest luksuriøse og ambitiøse boligprojekter. Men vandskader, skimmelsvamp og pibelyde har været hverdag for flere af ejerne i ejendommen.

Det skriver Berlingske.

– Det er groft, det vi har været udsat for her. Det er jo en stor beslutning at købe en ny bolig. Især for det beløb. Og det er ikke det, vi blev lovet, siger en af ejerne, Michael Rossing, til Berlingske.

Ifølge Berlingske er der en anden lejlighed i samme prisklasse under Michael Rossings, hvor store dele af boligarealet er afskærmet på grund af stor fugtskade fra murværket. Et af rummene er sågar blevet lukket hermetisk af i og med det skal desinficeres for skimmelsvamp.

Michael Rossing føler ikke, at han har fået indfriet de løfter, der er blevet givet. Der har igennem en længere periode været dialog mellem beboerne og selskaberne bag byggeriet, og flere føler sig ifølge Berlingske berettiget til en kompensation.

Danica Pension, der er bygherre på projektet, og NCC, som har totalentreprisen, har svaret Berlingske, at man tager kritikken alvorligt, og at man forsøger at rette op på skaderne.

Boligerne i Tuborg Strandeng består af liebhaverboliger fordelt på to bygninger, Kysthusene og Bakkedraget, som begge er tegnet af arkitektvirksomheden Lundgaard & Tranberg.

I december kunne Estate Media fortælle, at en af Danmarks dyreste lejlighed var blevet sat til salg. Udbudsprisen var 44 millioner kr. for 280 kvm med fem værelser og to etager, to altaner, to terrasser og to parkeringspladser i kælderen. Ejendomsmægleren Ivan Eltoft Nielsen satte boligen til salg.

Læs også 50 nye eksklusive lejligheder klar nord for København





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder