Fiolgade i Helsingør.

Core Property køber 2.700 kvm. i Helsingør for 70 millioner kr.

Home Erhverv Nordsjælland har solgt Fiolgade 13 i Helsingør for 70 millioner kr. til ejendoms fonden Core Property. Sælger er ejendomsudviklingsselskabet Segura.

Fiolgade 13 har 28 lejemål med et samlet areal på næste 2.700 kvm. og ligger i hjertet af Helsingør fordelt på 3 etager og 5 opgange, hvoraf 3 har elevator. Fra de øvre lejligheder er der udsigt til Sverige og Kronborg.

Ejendommen er netop færdig renoveret tilbage til gammel stil, så den passer til  den historiske atmosfære i Helsingør med gamle købmandshuse, sirlige bindingsværksbyggerier og stenhuse, som giver byen et unikt historisk udtryk og optræder i fint samspil med de mange moderne butikker, spisesteder og travle torve.

Fiolgade 13 rummede tidligere Øresunds- og Helsingørs Sygehospital, i daglig tale Øresundshospitalet. Hospitalet blev grundlagt i 1794 og havde til at starte med plads til 36 patienter. Bygningen blev tegnet af Boye Magens, og byggeriet kostede 22.000 rigsdaler. Der var i starten plads til 36 patienter. I de første år var cirka halvdelen af patienterne søfolk fra fremmede nationer, og efter et par år begyndte Øresundshospitalet også at modtage patienter fra Helsingør Købstad. 

Efter Sundtoldens ophævelse i 1857 blev Øresundshospitalet i 1859 skænket til Helsingør Købstad, og blev derved et kommunalt drevet sygehus, og i 1905 blev det udbygget til tuberkulosesygehus. I 1963-65 blev sygehuset ombygget til gynækologisk afdeling og plejehospital med 106 sengepladser, og i 1970 var sengeantallet oppe på 148. 

I 1976 flyttede sygehuset fra Fiolgade til det nybyggede Øresunds Hospital på Esrumvej med 182 sengepladser, som i dag er en del af Freja Ejendommes udviklingsportefølje. Siden har ejendommen blandt andet været anvendt til erhverv.

Winsløw Advokatfirma har rådgivet Core Property VIII.

Læs også SEB sælger 340 lejligheder til Core Property Management





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder