Estate

Nyheder – Danmark

Byporten Hørsholm.
Byporten Hørsholm.

SEB Ejendomme sælger 340 ejerlejligheder til Core Property Management

33.000 kvm ejerlejligheder nord for København har skiftet hænder fra SEB Ejendomme til Core Property Management.

Martin Burlund

fredag 2. juni 2017 9:16

 

SEB Pension har solgt en portefølje på omkring 340 ejerlejligheder i 4 ejendomme nord for København til et selskab under Core Property Management.

Porteføljen består af Vejlesøparken i Holte og Bavnehøj Park i Værløse, der begge er opført i starten af 1970erne – samt Byporten, Hørsholm og Elmely i Farum. De to sidstnævnte er opført i 1987 og 1993. Porteføljen har et samlet areal på cirka 33.000 kvm. plus kælder.

– SEB Pension har opført de pågældende boligejendomme tilbage i 1970erne og 1980erne. Boligerne har været udlejet i en årrække og senere har vi fulgt en strategi med løbende frasalg af dem, efterhånden som lejlighederne blev ledige, siger direktør Solveig Rannje, SEB Ejendomme.

Frasalget er et led i den overordnede ejendomsstrategi, hvor SEB Ejendomme fremadrettet vil investere i nyere energi- og omkostningseffektive ejendomme – erhverv såvel som boliger – under forudsætning af, at afkastet lever op til strategien. SEB har den udfordring, at der ikke på samme måde som i andre pensionskasser er et højt løbende indskud af nye midler. Derfor er der ikke et accelererence behov for yderligere investeringer i aktiver.

– Vi har løbende fulgt udviklingen på ejerlejlighedsmarkedet og besluttede primo året sammen med vores rådgiver, Catella Corporate Finance, at teste markedet for, om der kunne opnås en attraktiv pris for porteføljen i et samlet salg til en investor. Det viste sig at være tilfældet, siger Solveig Rannje.

Core Property Management forvalter en række ejendomsfonde med 13.000 lejemål og en balance på godt 18 milliarder kr. Fokus er boligejendomme i storbyer i Danmark, Tyskland og Polen.

– Vi har købt lejlighedsporteføljen til vores seneste ejendomsfond Core Bolig VIII, som dermed er godt på vej til at nå sit investeringsmål på 3 milliarder kr. i boligejendomme i Storkøbenhavn og Aarhus, siger direktør Niels Lorentz Nielsen, Core Property Management.

Fondens mål er value-add baseret og Core forventer at løfte lejemålenes kvalitet ved fraflytninger og herefter udleje igen.

Udover Catella Corporate Finance har advokatfirmaet Accura medvirket som juridisk rådgiver for SEB Pension. For Core Property Management har Winsløw Advokatfirma medvirket som juridisk rådgiver.

  • Gitte Kraiberg Larsen

    hvor kan man så skrive sig op til de kommende lejeboliger? Vi bor her allerede i blok 1 men vil så gerne have min 1 3 vær.

Seneste nyt

Konkurrencerådet politianmelder Tagpapbranchens Oplysningsråd

Jura / torsdag 29. juni 2017

Mikkel Søby bliver ny formand for Ejendomstorvet.dk

Virksomheder og mennesker / onsdag 28. juni 2017

PensionDanmark opfører 78 lejligheder på Islands Brygge med NCC

Byggeri, København / onsdag 28. juni 2017

Danders & More: Nu skal vi ud og finde nye eksperter

Advokatbranchen, Virksomheder og mennesker / onsdag 28. juni 2017

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Trekantområdet, Analyse, Investering / onsdag 28. juni 2017

3XN og Effekt videre i konkurrencen om sports- og kulturcenter i Gellerup

Aarhus, Byudvikling / onsdag 28. juni 2017

Nyhedsbrev Estate Media

Estate Media leverer et udvalg af relevante daglige nyheder fra branchen hver dag direkte i din indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få et dagligt overblik helt gratis.

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland