Adm. direktør Dariush Rezai, Sweco Danmark. Foto: Sweco

Bæredygtighed giver Sweco vækst på 11 procent i Danmark alene

Der er bud efter byggerådgivere, der kan udregne CO2-aftryk og lave livscyklusanalyser på nye projekter, og det nyder de godt af i Swecos danske afdeling. Her viser regnskabet for 2022 en vækst i omsætningen på 11 procent, så den nu er oppe på 1,55 milliarder mod 1,4 milliarder i 2021.

Og det skyldes ifølge adm. direktør Dariusz Rezai i høj grad satsningen på bæredygtighedsberegninger.

– Vi har investeret i bæredygtighedskompetencer gennem rekruttering og videreuddannelse overalt i organisationen og kan på grund af bredden i vores kompetencer påvirke kundens projekt fra de tidlige faser til implementering, tilsyn og drift. Vi har forhøjet vores samlede kompetenceniveau markant og vil i 2023 fortsætte med at investere i at øge vores bidrag indenfor de vigtigste samfundsagendaer som klima, energi og grøn omstilling, siger han.

Masser af nye medarbejdere
Sweco Danmark opnåede i 2022 et driftsresultat før afskrivninger på 184 millioner kr. mod 134 millioner kr. året før. I Danmark er man nu oppe på mere end 1500 medarbejdere, og de får nok at lave den kommende tid.

Sweco er rådgiver på Energiøen i Nordsøen frem mod 2031, og alene den opgave giver arbejde til mere end 100 medarbejdere. Derudover skal Sweco blandt andet være med til at projektere det nye fodboldstadion i Aarhus – en opgave, der blev vundet i samarbejde med arkitektvirksomheden Zaha Hadid og Tredje Natur.

En af årsagerne til medarbejdervæksten er også, at Sweco i efteråret opkøbte rådgivningsvirksomheden Via Trafik, der har specialiseret sig i trafikplanlægning og projektering af veje. Desuden har Sweco tidligere købt både Årstiderne Arkitekter i 2018 og Kant Arkitekter i 2020, og begge virksomheder, der i dag begge er omdøbt til Sweco Architects, bidrager til omsætningen.

Estate Media har desuden tidligere fortalt, at Sweco i slutningen af november var på udkig efter 80 nye medarbejdere til den voksende opgaveportefølje. Læs mere her

Sweco Danmark er et datterselskab af Sweco AB, der har aktiviteter i otte lande. Sweco-koncernen omsatte i 2022 for 24,3 milliarder svenske kroner, svarende til godt 16 milliarder kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder