Visualisering af projektet, når det står færdigt. Illustration: Mangor.

Fsb bygger 21.000 kvm i Husum

Et af Københavns største almene boligselskaber, Fsb, har i samarbejde med Mangor & Nagel, landskabsarkitekterne Sted By og Landskab og det rådgivende ingeniørselskab MOE vundet udbuddet om opførselen af to plejehjem.

Udbuddet blev udstedt af Københavns Københavns. De to plejehjem skal ligge i det sydlige Husum og har en samlet størrelse på 21.000 kvm. Plejehjemmene, som kommer til at have plads til 250 beboere, vil fokusere på godt arbejdsmiljø, kulturel mangfoldighed og et lavt CO-2 forbrug i forbindelse med opførslen.

Det er planen, at de to plejehjem skal certificeres med DGNB Guld og skal stå færdige i 2027. Plejehjemmene vil blive forbeholdt borgere med demens og ikke-psykiske sygdomme. Bygningerne er separate, men vil forbindes af et grønt gårdrum, som skal være nemt tilgængeligt for plejehjemmenes beboere.

– Vi er stolte over at blive valgt til denne meget vigtige opgave med at levere en fremsynet løsning på plejehjem, der passer til de specifikke behov, som Københavns Kommune og borgerne har til ældrepleje nu og i fremtiden. Vi glæder os til at komme i gang med at opføre de smukke ejendomme i tæt samarbejde med kommunen, siger Mads Malik Knudsen.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (F), ser partnerne som et stærkt match til opgaven.

– Et plejehjem er ikke som de fleste andre byggerier – det er både et hjem og en arbejdsplads. Projektet og teamet bag de kommende plejehjem viser stor forståelse for både plejehjemsbeboernes særlige behov og personalets arbejdsmiljø samtidig med, at der er lagt stor vægt på hjemlighed. Med opførelsen af de to nye plejehjem er vi også med til at sikre, at Bystævneparken bliver ved med at kunne tilbyde moderne og tidssvarende plejeboliger til de mange ældre københavnere, der bor i området og gerne vil kunne blive der, siger Sisse Marie Welling.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder