Visualisering af bostedet Nytoft i Hvalsø, som det kommer til at se ud.

Akademikerpension investerer 130 millioner kr. i bosted for autister

Akademikerpension har med sit seneste ejendomskøb føjet såkaldt social infrastruktur til sin ejendomsportefølje. Pensionsselskabet har for 130 millioner kr. købt et projekt i Hvalsø på 4470 kvm, der skal fungere som et bosted for autistiske voksne.

Projektet, der har fået navnet Ny Højtoft, er resultatet af et partnerskab med Landsforeningen Autisme, der også skal drive bostedet, når det er færdigt i andet kvartal 2024. I dne forbindelse er der indgået en 30-årig lejekontrakt.

Mange flere projekter på vej
Det er tænkt som et flagskibsprojekt, der kan vise, hvordan man kan skabe bedst mulig livskvalitet for autister. Ifølge Landsforeningen Autisme er det blot det første projekt i en række af mellem 5 og 10 lignende bosteder, som man samarbejder med Akademikerpension om.

– I Akademikerpension forsøger vi at have ansvarlighed med i alt, hvad vi foretager os. Og med Ny Højtoft er vi med til at løse et samfundsbehov, samtidig med at vi laver en god investering for vores medlemmer, siger administrerende direktør i AkademikerPension Jens Munch Holst.

Ny Højtoft omfatter 50 pladser fordelt på flere rækkehuse, som opføres i træmoduler for at sikre så bæredygtigt et byggeri som muligt. Desuden indgår en centerbygning med med en sal og cafe, ligesom der vil være sanserum, møderum og kontorer.

Det er arkitektfirmaet Njordrum i Aarhus, der netop har specialiseret sig i modulbyggeri i træ, der har stået for udformningen af bostedet.

Et marked i vækst
Erhvervsmæglerne Nordicals har været på mægler på salget. Her oplever adm. direktør og partner Jacob Lund fra Nordicals København, at der er tale om et marked, der langsomt vokser i takt med, at flere private aktører benytter sig af muligeden for at drive botilbud.

– Hvad angår de mere særlige typer af beboelsesejendomme- og projekter har vi primært oplevet aktivitet omkring friplejeboliger, men nu begynder vi at mærke, at flere efterspørger rådgivning vedrørende bosteder til en anden type operatør, siger han.

 

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder