Scandi Byg har specialiseret sig modulbyggeri, blandt andet i træ. Foto: Scandi Byg

MT Højgaard Holding sætter Scandi Byg til salg

Byggekoncernen MT Højgaard Holding har sat datterselskabet Scandi Byg til salg, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Det sker for at fokusere på koncernens datterselskaber inden for byggeri og anlæg, hvor MT Højgaard Holding har de største muligheder for at skabe værdi. Og det mener man altså ikke er tilfældet med Scandi Byg.

– Vores analyse er, at MT Højgaard Holding ikke er den bedste ejer af Scandi Byg. Vi skylder medarbejdere, partnere og kunder at etablere et langsigtet ejerskab, der kan skabe stabilitet og realisere Scandi Bygs potentiale, siger koncernchef Henrik Mielke.

Der er indledt sonderinger med mulige købere.

Scandi Byg, der har specialiseret sig i modulbyggeri og beskæftiger 220 ansatte, har haft et vanskeligt år, hvor det ikke er lykkedes at udnytte kapaciteten godt nok.

Den forhenværende adm. direktør, Christian Halken, forlod efter eget ønske jobbet i november, og kort efter varslede selskabet op mod 60 fyringer.

Læs mere her: MT Højgaard-selskab varsler massefyring forud for turnaround

Scandi Byg har eksisteret siden 1978 og har hovedsæde i Løgstør. I 1984 blev det opkøbt af det daværende Højgaard & Schultz.

Selskabet har blandt andet stået for opførelsen af mere end 1100 såkaldte Almenbolig+-boliger, ligesom selskabet sammen med Pensiondanmark står bag de knap 500 studieboliger i Studio Lundtofte ved Lyngby.

Scandi Byg har desuden landet en opgave, som består af 103 lejligheder – overvejende bygget i træ – i den planlagte Fælledby på Amager Fælled.

Læs mere her: Boliger i Fælledby skal have det gode naboskab i centrum

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder