Scandi Byg har specialiseret sig modulbyggeri, blandt andet i træ. Foto: Scandi Byg

MT Højgaard-selskab varsler massefyring forud for turnaround

Mange virksomheder i ejendoms- og byggebranchen er i øjeblikket ramt af flere uheldigt sammenfaldende faktorer som stigende inflation, renter og råvarepriser samt nervøsitet og manglende tillid i markedet, og den kombination presser nu entreprenørselskabet Scandi Byg ud i at påtænke afskedigelser af op mod 60 medarbejdere.

Det oplyser det MT Højgaard-ejede datterselskab, som arbejder med udvikling, produktion og opførelse af modulbyggeri. Scandi Byg har hovedsæde i Løgstør.

Eneste mulighed
– På grund af mange sammenfaldende eksterne faktorer står vi i øjeblikket i en meget presset situation, som gør, at vi har måttet træffe den svære beslutning at igangsætte en proces efter reglerne om kollektive afskedigelser. Selvom vi selvfølgelig ville ønske, at vi kunne beholde alle vores dygtige medarbejdere, ser vi det desværre ikke som en mulighed med det nuværende antal ordrer og virksomhedens udgifter, og vores prioritet har således været at sikre så mange arbejdspladser som overhovedet muligt, siger Torben Bloch Nielsen, der er konstitueret adm. direktør i Scandi Byg.

Trods den nuværende svære situation ser Torben Bloch Nielsen dog stadig optimistisk på Scandi Bygs fremtid:

– Selvom det i øjeblikket er en meget udfordrende periode, har vi ingen grund til overordnet at frygte for virksomhedens fremtid. Vi har stor tiltro til, at markedet og den negative udvikling i byggeriet igen vil vende og kan også se, at der på sigt er en lovende pipeline med kommende opgaver. Nu fokuserer vi på at komme igennem og lave en turnaround, så virksomheden er rustet til fremtiden.

Ny konstitueret adm. direktør 
Meldingen om massefyring i Scandi Byg kommer ugen efter, at selskabet oplyste, at Christian Halken efter eget ønske har valgt at træde tilbage som adm. direktør, og at Torben Bloch Nielsen med øjeblikkelig virkning er blevet hentet ind som konstitueret adm. direktør i Scandi Byg, der de seneste år har kæmpet med ordrerne og indtjeningen.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder