Christiania. Foto: Google Maps

Christiania siger ja til 15.000 kvm almene boliger

Fonden Fristaden Christiania har sagt ja til, at der skal bygges 15.000 kvm almene boliger på fristaden i København frem mod år 2031.

Det bekræfter talsperson for Christiania-fonden Hulda Mader over for Ritzau natten til mandag efter et fællesmøde i Den Grå Hal.

– Vi har sagt ja, fordi der er nogle ret kraftige ting, der sker, hvis ikke vi siger ja. Det var ikke særlig godt at sige nej, fordi så ville vi miste alle muligheder for at udvikle Christiania. Vi ville ikke have nogen økonomi til at udvikle Christiania, siger Hulda Mader.

Med ja’et til et udspil fra S-regeringen får christianitterne blandt andet lov til at købe den del af Christianshavns Vold og de boliger, som de i dag lejer af staten, for 67 millioner kr.

I praksis betyder opførelsen af de 15.000 kvm almene boliger, at cirka 300 nye beboere vil flytte ind på Christiania inden 2031, skriver Ritzau.

I dag bor der cirka 700 voksne og 150 børn på Christiania.

’Take it or leave it’-tilbud
Som Estate Media har skrevet, havde indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) krævet endeligt svar fra christianitterne efter at have svaret på opfølgende spørgsmål om tillægsaftalen. Hvis ikke christianitterne underskrev statens salgstilbud inden den 29. august, ville det blive opfattet som et nej.

Udmeldingen fra ministeren i midten af august kom i kølvandet på, at regeringen havde givet christianitterne mulighed for at købe Christianshavns Vold for 67 millioner kr. mod, at der bliver åbnet for området og bygget 15.000 kvm almene boliger. Det er en aftale, som ifølge indenrigs- og boligministeren ’vil gavne både christianitterne, staten og resten af Danmark’.

Christian Rabjerg Madsen opfordrede derfor kraftigt Christiania til at skrive under på aftalen. Det er ikke et forhandlingsoplæg, men en endelig aftaletekst, christianitterne har havde fået, pointerede ministeren.

– Det er vigtigt for mig at sige, at der er tale om et ‘take it or leave it’-tilbud, sagde Christian Rabjerg Madsen.

Læs mere i Christianitter får sidste chance for at købe areal





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder