Foto: Shutterstock

Kontortomgang rammer laveste niveau i 13 år

En ny analyse fra Ejendomdanmark viser, at tomgangen for kontorer i Danmark er den laveste i 13 år.

Tomgangen har ikke været lavere siden 2009, og med et fald på 1,2 procentpoint siden sidste år ligger tomgangsprocenten nu på 7,7 procent.

– Tallene tyder på, at coronakrisen ikke har betydet en ringere efterspørgsel på kontorlokaler. Selv i en mere og mere digital hverdag med hybride arbejdspladser er der fortsat et behov for og ønske om fysiske kontorlokaler, som kan danne rammerne om en effektiv og social arbejdsplads.

– Ligeledes kræver hybride arbejdspladser, at kontorlokalerne kan imødekomme, at medarbejderne delvist arbejder hjemmefra og delvist er fysisk til stede på kontoret, hvilket betyder et større behov for kontorlokaler, siger underdirektør Morten Marott Larsen, Ejendomdanmark.

Høj inflation kan øge tomgang
Det er fjerde kvartal i træk, at tomgangen for kontorer falder, men første gang tomgangsprocenten rammer samme niveau som i år 2009. Finanskrisen fik antallet af ledige kontorer til at stige kraftigt, og kontorerne har været blandt de lejemål, hvor tomgangen har været længst tid om at falde til samme niveau som før krisen.

Mens tomgangen for andre typer af lejemål er faldet mere støt, har en lavere tomgang for kontorer ladet vente på sig. Vi skal helt frem til 2017, før vi ser et mærkbart fald for kontorlejemål, bemærker Morten Marott Larsen.

– Med den højeste inflation i knap 40 år står vi over for en ustabil økonomisk situation, som lige nu kræver sine ofre i form af stigende priser på alt fra fødevarer til benzin. På længere sigt kan det få indflydelse på det generelle erhvervsliv og derved også behovet for kontorer, hvorfor vi risikerer, at tomgangen for kontorer stiger igen, siger han.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder