Kontorejendommen ’Rød Lagerbygning’ i Carlsberg Byen. Illustration: Sweco Architects

Tyskere køber kontorejendom for knap en halv milliard kr.

Den tyske, familieejede investor THI Investments har netop købt kontorejendommen ’Rød Lagerbygning’, som er under udvikling, i Carlsberg Byen. Det sker for en pris ’tæt på en halv milliard kr.’, oplyser den finske kapitalforvalter Capman, som annoncerede køb af ejendommen i januar 2019 inden overtagelsen den 1. februar samme år.

Opkøbet på Gamle Carlsberg Vej 3 skete for 55 millioner kr., inden Capman søgte en entreprenør til ombygningsprojektet med en projektsum på 125 millioner kr.

Læs mere i Capman foretager første opkøb i Carlsberg Byen til udviklingsprojekt

Ejendommen, som oprindeligt er fra 1883, har et samlet areal på 9.870 kvm og renoveres af Capman og Revco. THI Investments overtager i sommeren 2023.

Real Estate Director Florian Geistmann fra THI Investments med hovedkontor i Stuttgart glæder sig over opkøbet.

– Det hele hænger sammen med stedets work-live-play, kvaliteten af aktivet og lejeren, der besætter hele ejendommen fra 2023. Vi ser frem til fortsat samarbejde med Capman og Revco, siger Florian Geistmann.

Capman-fonds sjette salg
I en kommentar til salget siger Peter Gill, partner og Head of Capman Real Estate Denmark.

– Vi er meget tilfredse med salget af denne særdeles attraktive ejendom på det danske ejendomsmarked. Renoveringen skrider godt frem, og bygningen er præget af det originale rustikke industrielle udtryk kombineret med et moderne look og funktionaliteter i en unik kombination, der fanger hele områdets atmosfære. Vi havde en stor lejerinteresse i bygningen og underskrev for nylig en langsigtet lejekontrakt med Boston Consulting Group.

Læs mere i Boston Consulting Group rykker ind i Carlsberg Byen

Salget af Rød Lagerbygning er Capman Nordic Real Estate II’s sjette af slagsen.

En omfattende transformation til kontorejendom fra industriejendom er – som nævnt – stadig i fuld gang, og som Estate Media skrev i april, bliver det Boston Consulting Group Denmark (BCG), som flytter ind på de i alt knap 10.000 kvm. Kontorarealet udgør 6.000 kvm fordelt på tre etager, mens BCG også har lejet den cirka 4.000 kvm store kælder.

Sælger i form af Capman er blevet rådgivet af CBRE, Accura og EY, mens køber i form af THI Investments er blevet rådgivet af Nreim, Plesner, Deloitte og Sweco.

Capman har danske ejendomme for 15 milliarder kr.
Capman Real Estate har aktuelt over 4 milliarder euro – over 30 milliarder kr. – under forvaltning, AuM. Ejendomsteamet omfatter over 60 ansatte i Helsinki, København, Stockholm, Oslo og London. Capman blev grundlagt i 1989 og har hovedkontor i Helsinki, hvor selskabet har været børsnoteret siden 2001.

I Danmark har Capman aktuelt ejendomsinvesteringer for omkring 15 milliarder kr.

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder