Lokalbolig i Frederikssund. Foto: Google Maps

Jyske Bank overtager Lokalbolig: – Win-win for alle

Jyske Bank er – når handlen er blevet godkendt af myndighederne – ny ejer af Lokalbolig med aktuelt 58 boligbutikker i kæden.

Det oplyser parterne i forbindelse med, at Jyske Bank netop har indgået aftale om at købe Handelsbanken i Danmark. Som led i aftalen overgår Handelsbankens ejerandel i Lokalbolig også til Jyske Bank, når alt er faldet på plads.

I snart 14 år har Handelsbanken haft en ejerandel i Lokalbolig-kæden og et samarbejde om at yde rådgivning og finansiering til boligkunder.

Som led i den hidtidige ejeraftale havde de øvrige aktionærer i Lokalbolig en forkøbsret til Handelsbankens ejerandel, men der var en hurtig og enstemmig accept af Jyske Banks overtagelse af ejerandelen i Lokalbolig. Alle 58 Lokalbolig-butikker var enige om, at det var en attraktiv løsning for både kædens kunder og for Lokalbolig-butikkerne at indgå i et tæt samarbejde med Jyske Bank.

Direktør for Lokalbolig: Det er win-win for alle
– Det er en gevinst for både os selv og vores mange kunder, at Jyske Bank er køberen af Handelsbanken, og derfor har vi også med stor glæde sagt ja til Jyske Banks køb af Handelsbankens ejerandel i Lokalbolig. Det vil give stor tryghed og sikkerhed for vores kunder, at vi kan henvise til rådgivning og finansiering via en af landets absolut stærkeste banker, og også at vores boligbutikker på den anden side kan hjælpe bankens kunder i en boligskiftesituation. Det er win-win for alle, siger adm. direktør Christian Møller Andersen, Lokalbolig A/S.

Hos Jyske Bank ser man frem til at åbne nye boligbutikker i hele landet.

– Vi ser meget frem til at kunne videreføre Handelsbankens tætte samarbejde med Lokalbolig og udvikle det yderligere sammen med kædens mange veldrevne og ambitiøse boligbutikker. Der er rigtigt gode muligheder for at skabe synergi ved en stærk lokal tilstedeværelse, siger Lars Stensgaard Mørch, direktør for forretningsstrategi i Jyske Bank.

Handlen er med forbehold for blandt andet konkurrencemyndighedernes godkendelse og forventes endeligt godkendt af myndighederne i slutningen af 2022.

 

Fakta: Lokalbolig

– Lokalbolig har eksisteret siden 2002 og er igennem årene vokset støt

– I dag er der 58 boligbutikker i kæden – med to nye butikker på vej. Boligbutikkerne er ejet af selvstændige indehavere, der udgør den ene ejerandel, og fremover af Jyske Bank med den anden ejerandel af Lokalbolig-kæden

– Strategien er fortsat kontrolleret, organisk vækst og åbning af flere boligbutikker over hele landet

Kilde: Lokalbolig





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder