Wow – danske arkitekter vinder fire Mipim Awards

Det var en fuldstændig uforudsigelig stor prisregn, da Mipim Awards blev uddelt torsdag aften i Palais des Festival i Cannes. Danmark og danske arkitekter vandt hele fire Mipim Awards.

Den ene var for Frederiksberg Allé 41 i kategorien ’Best Mixed-use Development’, som Cobe vandt

– Tusind tak. Jeg synes, det er fantastisk, at et forholdsvis lille projekt som Frederiksberg Allé 41 kan vinde så fornem en pris. Ordet bæredygtighed går igen og igen her fra scenen, og jeg må bare sige, at det er netop det, vi har arbejdet så meget med i dette projekt, blev der sagt fra scenen af Jacob Olesen, NRE, på vegne af hele teamet

Det danske arkitektfirma BIG vandt en Mipim Award i kategorien Bedste kultur og sportsprojekt med Musée Atelier Audemars Piguet i Schweiz. Og så vandt 3XN en pris for Humlegården i Stockholm.

– Sikke en stor overraskelse. Det har taget mere end 10 år at ombygge et ældre område i Stockholm. Det har været et langvarigt samarbejde og stor tak til Humlegården for at tro på os.

Og det stoppede slet ikke der. Med BIG og 3XN allerede på scenen for det schweiziske og svenske projekt, så troede de færreste formentlig på, at aarhusianske Æbleøen kunne score prisen for årets boligprojekt. Men det gjorde projektet.

– Når man tænker bæredygtighed ind fra starten, så kan man både skabe en god business case og et godt projekt. Og det har vi gjort i dette projekt, hvilket er grunden til, at det er blevet så godt, sagde Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby og Cebra, da de modtog deres pris.

Ingen pris til Steno Diabetes Center
Den 13 mand store jury vægter 50 procent, mens de mange deltagere, der har stemt online eller på selve Mipim tæller de øvrige 50 procent. Juryen er international og tæller blandt andet danske Kai-Uwe Bergman, BIG. I alt 46 finalister fra 21 lande sloges i år om priserne i 12 kategorier.

Danmark havde gode vinderchancer, men har klart klaret sig forholdsmæssigt ualmindelig godt. Mipim Awards-juryen ledes af formand François Trausch, Global CEO og CIO i Allianz Real Estate.

Afstemningen endte desværre også med, at Steno Diabetes Center ikke vandt prisen i kategorien ’Bedste sundhedsbyggeri’. Her vandt det tyrkiske Basaksehir Hospital og efterlod Vilhelm Lauritzen og Mikkelsen Architects skuffede.

Læs også Danske arkitekter har hele fem vinderchancer ved årets Mipim Awards

 

Partner Kai-Uwe Bergman fra BIG repræsenterer Danmark i juryen, der har udvalgt projekterne

Se alle 46 finalister i Mipim Awards 2022 her

Én dansk Mipim Award i 2021
I 2021 vandt Danmark én Mipim Award, da Basecamp og arkitekt Lars Gitz vandt for bedste boligprojekt – og dermed løb med én af ejendomsbranchens gyldne palmer.

Læs mere i Basecamp og Lars Gitz vinder Mipim Award

Læs alle Mipim-artikler her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder