Arkitekt Lars Gitz var onsdag eftermiddag på scenen i Cannes for modtage en Mipim Award for bedste boligprojekt. Det var Serge Fautre fra belgiske AG Real Estate, der overrakte prisen. Foto: Estate Media

Basecamp og Lars Gitz vinder Mipim Award

Efter to danske projekter, der ikke vandt, var det en glad arkitekt Lars Gitz, der onsdag eftermiddag kunne gå på scenen i Cannes og modtage en Mipim Award for bedste boligprojekt.

Juryen med blandt andet den danske BIG-partner Kai-Uwe Bergmann stemte projektet hjem blandt projekter fra hele verden.

– En stor tak til Basecamp for at gøre det muligt for os at bygge dette ambitiøse projekt, sagde Lars Gitz fra scenen.

Det var Serge Fautre fra belgiske AG Real Estate, der overrakte prisen, og han startede med at sige:

– Jeg vil gerne sige, at jeg er glad for at overrække netop denne pris. Jeg vil også gerne sige, at vi har en forpligtelse i denne branche til at sørge for at bygge boliger over hele Europa. Gør vi ikke det, så ser vi ikke bare De Gule Veste i Frankrig, men over hele Europa i fremtiden, sagde Serge Fautre.

Awardshowet blev afviklet delvis virtuelt og delvis live. Lars Gitz var mødt op personligt og kunne modtage prisen selv.

– En stor tak bør også gå til Jesper Dam (daværende adm. direktør i Basecamp Student Nordics, red.), der har været primus motor i at få projektet gennemført, sagde Lars Gitz efterfølgende til Estate Media.

Svenske Krook & Tjader var også mødt op i Cannes, men vandt desværre ikke for Villa Copenhagen. Heller ikke Link Arkitektur og 3XN kunne desværre gå hjem med en Mipim Award for Rigshospitalets Nordfløj.

Læs mere i Tre danske projekter nomineret til Mipim Awards

 

 Mipim Awards: De tre danske nominerede projekter

– Basecamp Lyngby udviklet af Basecamp Student. Tegnet af arkitekt Lars Gitz med Kragh & Berglund som landskabsarkitekt (vandt for bedste boligprojekt)

– Rigshospitalets Nordfløj designet af Link Arkitektur og 3XN som bedste sundhedsbyggeri

– Renoveringen af Villa Copenhagen udviklet af Strawberry Properties og designet af arkitektfirmaet Krook & Tjäder i kategorien bedste hotel- og resortprojekt

 

Læs alle arkitektnyheder her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje