Nivå Center i Nordsjælland. Foto: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Core køber del af Nivå Centeret til butiks- og boligprojekt

Købmandsfonden KFI Erhvervsdrivende Fond, der er en af detailhandlens største ejendomsinvestorer, og som arbejder for at styrke den frie købmands position, har solgt ’en del’ af det nuværende Nivå Center til fonden Core Bolig XI, som forvaltes af kapitalfonden Core Property Management.

Det oplyser parterne uden på nuværende tidspunkt at ville komme nærmere ind på transaktionssum eller projektsum.

På grunden skal der bygges cirka 8.750 kvm boliger, to supermarkeder og butikker i stueplan som en del af den samlede plan for den kommende Nivå Bymidte. Planen omfatter desuden en ny skole, en sportshal og muligvis en svømmehal samt et sundhedshus.

KFI tilbagekøber butikker
KFI vil fortsat være til stede i Nivå, eftersom fonden tilbagekøber to dagligvarebutikker samt øvrige butikslokaler, når 1. etape på cirka 4.000 kvm af bymidten er færdigbygget.

– Vi er meget glade for, at salget nu er på plads. Med Core Property Management er vi, kommunen og borgerne i Nivå sikret en robust og solid samarbejdspartner, der kan føre første del af det store, samlede projekt sikkert i havn, siger COO Peter Lange, KFI Erhvervsdrivende Fond, i en meddelelse.

Planerne for den nye bymidte har været længe undervejs. Allerede i 2016 præsenterede KFI Fredensborg Kommune for et projekt med en delvis nedrivning af det nuværende center og etableringen af to nye supermarkeder. I 2017 fremlagde KFI en helhedsplan for Nivå Center. Fredensborg Kommune valgte i stedet at sætte gang i en helhedsplan for hele den kommende bymidte med støtte fra Realdania, og i 2019 godkendte byrådet en bebyggelsesplan for området. Det mundede ud i en lokalplan for Nivå Bymidte, der var endeligt vedtaget i januar 2021.

Forløbet har strakt sig over flere kommunalvalg med mange involverede interessenter, borgerinddragelse og forhandlinger med de handlende i centret.

– For KFI har det været afgørende at være med til at sikre, at Nivå også fremadrettet er et attraktivt sted at bo og handle, og at de nye supermarkeder og butikker bliver en del af en sammenhængende, harmonisk og bæredygtig bymidte, siger Peter Lange.

Endnu en handel mellem Core og KFI
Så sent som i efteråret 2021 købte Core Bolig X, som er en anden boligfond forvaltet af Core Property Management, et lukket butikscenter i Roskilde, der nu bliver revet ned for at gøre plads til et 5.300 kvm stort boligprojekt med op til 90 boliger og et nyt lægehus. Her stod KFI Erhvervsdrivende Fond også bag salget.

Læs mere i Core-fond køber boligprojekt med salgsværdi på 200 millioner kr.

KFI Erhvervsdrivende Fond med base i Lyngby er anført af adm. direktør Terje List og bestyrelsesformand Bo Rygaard.

 

Fakta: KFI Erhvervsdrivende Fond og Core Property Management

– KFI Erhvervsdrivende Fonds formål er at støtte den frie købmands position i Danmark. Fonden ejer og administrerer 170 ejendomme med cirka 400.000 kvm udlejningsareal og cirka 1.200 lejemål

– I størstedelen af ejendommene er der mindst et lejemål med en dagligvareforretning. KFI er i alt udlejer til cirka 150 dagligvarebutikker, heraf godt 100 frie købmænd og er dermed den største uafhængige udlejer til dansk dagligvarehandel

– Kapitalfonden Core Property Management udbyder og administrerer unoterede ejendomsfonde. Core Property Management P/S er ejet ligeligt af Nykredit, Spar Nord og Sydbank samt selskabets stiftere, som er adm. direktør og partner Niels Lorentz Nielsen samt direktør og partner John Fisker Bødker. Selskabet blev stiftet i 2006

– Core Property Management forvalter ejendomme for omkring 30 milliarder kr.

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder