Gråbrødre Skole i Roskilde bliver til Gråbrødre Hus med cirka 50 lejeboliger på 60-110 kvm omgivet af et grønt gårdmiljø. Illustration: KHR Architecture

Core-fond finder arkitekt til konverteringsprojekt

Core Property Management-fonden Core X har valgt KHR Architecture til at tegne et centralt beliggende konverteringsprojekt i Roskilde.

Det sker, efter Roskilde Kommune har besluttet, at den bevaringsværdige Gråbrødre Skole skal omdannes til 4.500 kvm lejeboliger. KHR Architecture skal som arkitekt transformere den eksisterende bygning, der skal suppleres af nybyggeri og udeareal.

Gråbrødre Skole på Grønnegade 15 bliver til Gråbrødre Hus med cirka 50 lejeboliger på 60-110 kvm omgivet af et grønt gårdmiljø.

– Det er en rigtig spændende opgave, hvor den smukke, gamle bygnings nyklassicistiske identitet danner afsættet for et nyt, samlet hele. Vi har arbejdet intenst med bæredygtighed og skabt en helhedsløsning, hvor indre og ydre rum, gammelt og nyt smelter sammen til et inspirerende boligmiljø for de fremtidige lejere, siger arkitekt og kreativ partner Janina Zerbe, KHR Architecture.

Core-direktør glæder sig umådeligt
Gråbrødre Skole har de seneste mange år tjent som aftenskole for Roskildes borgere. For nylig blev bygningen fra 1930 solgt for 60 millioner kr. til Core X, der efter et konkurrenceforslag har valgt KHR Architecture som arkitekt på projektet.

Core X er en ejendomsfond under Core Property Management, der bygger og driver udlejningsejendomme.

– Jeg er selv fra Roskilde og det her er virkelig et projekt, der ligger mit hjerte nært, og som jeg glæder mig umådeligt til at føre ud i livet, siger direktør John Bødker, Core X.

Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. Gråbrødre Skole ligger omkring 400 m fra Roskilde Domkirke og meget tæt på Roskilde Station.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder