Facebook har købt denne 212 ha store grund i Andrup i det vestlige Esbjerg. Illustration: Esbjerg Kommune

Overblik: Facebook-opkøb til knap 300 millioner kr.

Estate Media, ejendomsbranchens førende konference- og nyhedsmedie, bringer næsten dagligt en liste med ejendomshandler og handler med grunde på over 10 millioner kr. Vi får data fra den danske ejendomsdataplatform Resights.

Vi gør det for at øge transparensen i markedet, og derfor er det afgørende, at listerne er tilgængelige for alle Estate Medias læsere. Handelsoverblikket, som redaktionen har målrettet til det professionelle investeringsmarked, er et supplement til vores dækning.

Det skal bemærkes, at Resights fanger alle nye, tinglyste handler, hvorfor en handel ikke nødvendigvis er dugfrisk. Den kan være indgået for flere dage, uger eller måneder siden. Nogle dage er der ingen handler, som opfylder vores kriterier, hvorfor vi i sagens natur ingen liste bringer.

Læs mere i Estate Media øger transparens: Se nye tinglyste ejendomshandler

Facebook-opkøb i Esbjerg
Som Estate Media skrev i oktober 2021, har den amerikanske techvirksomhed Facebook købt en 212 ha stor grund i Andrup i det vestlige Esbjerg.

– Jeg er meget glad for, at Facebook er tilbage i Esbjerg og nu igen undersøger mulighederne for at etablere datacenter i Andrup, sagde Esbjerg-borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), blandt andet i forbindelse med den underskrevne handelsaftale.

Handlen er netop blevet tinglyst til 277,5 millioner kr.

Læs mere i Facebook køber grund ved Esbjerg for små 300 millioner kr.

I 2018-19 var Facebook i gang med undersøgelser af arealet, men besluttede sig for at stoppe arealerhvervelsen og udviklingen af projektet.

Læs mere i Facebook dropper 250.000 kvm datacenter i Esbjerg

 

Dagens handelsoverblik

Andrupvej 50, 6705 Esbjerg Ø (277.500.000 DKK)
Køber Notitia Networks ApS (ejet af Facebook)
Sælger Esbjerg Kommune

Se alle transaktionslister fra Resights her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder