Middelfart Kommune er bygherre på projektet med det nye bykvarter på Middelfart Trafikhavn. Projektet beskrives som den manglende brik, der skal binde Middelfarts langstrakte midtby sammen på tværs og danne forbindelser ned til Lillebælt og give mulighed for en gennemgående promenade langs hele havnefronten. Illustration: Effekt

Effekt-team vinder 60.000 kvm stort nyt bykvarter i Middelfart

Det bliver det København-baserede arkitektselskab Effekt, der skal stå for udarbejdelsen af den strategiske udviklingsplan, som skal danne grundlag for et kommende cirka 60.000 kvm stort bykvarter på Middelfart Trafikhavn.

Det står klart, efter Effekt sammen med Rambøll (ingeniør), Metabolic (bæredygtighed) og Carlberg (byliv) er blevet udråbt som vinder af plankonkurrencen i forbindelse med, at et tidligere industriområde på havnen i Middelfart i løbet af de kommende år skal udvikles til et nyt, levende, mangfoldigt, bæredygtigt og klimatilpasset bykvarter.

Middelfart Kommune er bygherre på projektet, der beskrives som den manglende brik, der skal binde Middelfarts langstrakte midtby sammen på tværs og danne forbindelser ned til Lillebælt og give mulighed for en gennemgående promenade langs hele havnefronten.

– Med trafikhavnen har vi mulighed for at skabe et levende laboratorium for den grønne omstilling på byniveau. Vi håber, at vi sammen kan skabe et eksempelprojekt, der kan skabe værdi langt ud over kommunens grænser, og vi glæder os til det forestående samarbejde med Middelfart Kommune, siger partner og medstifter Sinus Lynge, Effekt.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

I løbet af de kommende år skal et tidligere industriområde på Middelfart Trafikhavn udvikles til et nyt bykvarter på cirka 60.000 kvm. Illustration: Effekt

Blandet bykvarter
Vinderforslaget ’Middelfart Trafikhavn – Fremtidens Havn’ har særligt fokus på den blandede by og variation i både programmering, bygningsskala, materialitet og byrum. Variationen skabes blandt andet ved at blande boligbyen med erhverv, butikker, caféer og andre offentlige funktioner på udvalgte nedslagspunkter omkring hovedtrafikårer og offentlige byrum. I bydelen prioriteres kommercielle erhverv, som ikke konkurrerer med midtbyens hovedstrøg.

Hvad angår boliger blandes private og almene etageboliger med seniorbofællesskaber, co-living og byrækkehuse.

Frem til foråret 2022 skal vinderholdet arbejde sammen med Middelfart Kommune om en strategisk udviklingsplan for Middelfart Trafikhavn. Arbejdet med planen vil ske i dialog med Middelfarts borgere og områdets interessenter, og der blive taget afsæt i vinderforslaget og idéer fra de øvrige konkurrenceforslag.

Sleth og Tegnestuen Vandkunsten slået
Effekts kendteste projekter er Skovtårnet i Hasle, helhedsplanen for boligområdet Gellerup ved Aarhus, søfartsakademiet Simac i Svendborg og Game Streetmekka i Viborg.

Vinderholdet med Effekt i spidsen har vundet foran to andre prækvalificerede teams, der deltog i visionskonkurrencen. De to hold var ledet af henholdsvis Sleth og Tegnestuen Vandkunsten.

Middelfart Kommune købte og overtog i efteråret 2019 53.721 kvm kajnære arealer og 11.600 kvm oplagringsfaciliteter på Middelfart Trafikhavn. Bag salget stod havneselskabet ADP. Handlen beløb sig til 100 millioner kr.

Læs også Torben Østergaard-Nielsen vil investere en halv milliard kr. i bydelsprojekt på Middelfart Trafikhavn

 

Vinderprojekt

– Projektnavn: Middelfart Trafikhavn – Fremtidens Havn
– Typologi: Masterplan
– Team: Effekt (arkitekt), Rambøll (ingeniør), Metabolic (bæredygtighed) og Carlberg (byliv)
– Bygherre: Middelfart Kommune
– Placering: Middelfart
– Størrelse: 60.000 kvm


Deltagende teams

De tre prækvalificerede teams, der deltog i visionskonkurrencen, er:
– Sleth, EKJ Rådgivende Ingeniører, Urban Creators, Bureau Detours og Ellen Braae
– Effekt, Rambøll Danmark, Metabolic og Carlberg
– Tegnestuen Vandkunsten, Marianne Levinsen Landskab, Bactocon, Raw Mobility og Cushman & Wakefield

 

Læs alle arkitektnyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder