København. Foto: Martin Heiberg

Flere andelsboliger overtages af investorer

Mange andelsboligejendomme er steget markant i pris de senere år. Dét sammenholdt med, at andelshavere i en andelsboligforening måske ikke kan eller vil investere i en forestående renovering får stadig flere og flere andelsboligforeninger til at lade deres ejendom sælges til investorer for i stedet at blive lejere.

Det skriver Berlingske.

– Vi oplever, at der er en stor interesse blandt visse andelsforeninger i at blive ophævet. Det er en kombination af foreninger, som gør det for at blive lettet fra en økonomisk belastning, og foreninger, som gør det for at score en gevinst, siger Mikkel Høegh, afdelingsdirektør for boligøkonomi i Jyske Bank, til Berlingske.

Han er overrasket over, hvor hurtigt det går med at afvikle andelsboligforeninger.

Det er primært foreninger i København, hvilket flugter med, at flertallet af landets over 200.000 andelsboliger ligger i hovedstaden.

Så sent som 1. april overtog Dreyers Fond Andelsboligforeningen Nørrebrogade 8/Sortedam Dossering 1 på Nørrebro i København.

Læs mere i Fond køber andelsboligejendom ved søerne i København

Læs også PFA: Sådan er processen når vi køber andelsboligejendomme

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder