Sådan kan det 7.000 kvm store lejlighedskompleks på Sønderborg Nordhavn komme til at se ud set fra promenaden. Illustration: Lokalplanen

PFA og Danfoss-fond bag nyt markant projekt

Danmarks største ejendomsinvestor og landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, som har ejendomme for 71 milliarder kr., og Bitten & Mads Clausens Fond, der står bag industrikoncernen Danfoss, planlægger et 7.000 kvm stort lejlighedskompleks på havnefronten i Sønderborg – nærmere bestemt på Nordhavnen.

Det skriver avisen Jydske Vestkysten.

Byggeriet vækker opsigt med sine 14 etager. Det er PFA, som bærer 70 procent af projektet, mens Danfoss-fonden står for resten. Boligprojektet er sidste brik i kæmpe havneprojekt.

– Tankerne for fonden er at få færdiggjort planerne for Byens Havn. Det er den sidste grund, og når det projekt er realiseret, er masterplanen bragt i mål. Det vil fonden gerne tilvejebringe, siger kommunikationsmedarbejder Kari Stochholm, Bitten & Mads Clausens Fond, til Jydske Vestkysten.

Antallet af lejligheder og tidsplanen ligger endnu ikke fast. Byggeriet bliver en blanding af eje- og lejelejligheder i forskellige størrelser. Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune har godkendt forslaget til lokalplanen, der er i høring til den 1. april.

Andre projekter i Sønderborg
PFA er i forvejen ved at bygge seniorboliger på havnefronten i Sønderborg, mens Bitten & Mads Clausens Fond, der er primus motor på udviklingen af hele Sønderborg Havn fra industrihavn til moderne havnefront med blandt andet boliger, kontorer, hotel og multikulturhus, er aktiv med flere både igangværende og afsluttede projekter som led i den canadisk-amerikanske arkitekt Frank Gehrys masterplan for havneområdet i Sønderborg.

Det største projekt i masterplanen er det 24.800 kvm store og 70 m høje hotel Alsik, som åbnede i maj 2019. Hotellet til omkring 700 millioner kr. tegnet af Henning Larsen Architects er bygget af Bitten & Mads Clausens Fond og PFA med fonden som den største investor.

Læs mere i PFA og Danfoss’ hotelinvestering til 700 millioner kr. åbner

På det nordlige Als er Bitten & Mads Clausens Fond sammen med Linak – den anden af de store industrivirksomheder fra Als – ved at bygge Nordals Ferieresort, som er en investering til 1,3 milliard kr.

Læs mere i Nordals får ferieresort med 500 bæredygtige huse til 1,3 milliard kr.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder