Kilde og grafik: Estate Media

Top 100: Her er Danmarks største ejendomsejere i 2020

Vi kender dem alle sammen – tror vi – på rygraden. Men hvem er egentlig de største ejendomsbesiddere i Danmark? Det har Estate Media sat sig for at undersøge, og vi kan nu bringe en unik Top 100 med et bud på de største ejendomsbesiddere ud fra deres egne regnskaber og oplysninger.

Danmarks absolut største ejendomsinvestor er PFA Ejendomme med ejendomme i Danmark og udlandet for 71 milliarder kr. Interessant nok er den kun 15 år gamle kapitalfond Nrep kravlet op ad listen med massive opkøb de seneste år og har nu ejendomme i fondsstrukturer for over 53 milliarder kr. fulgt af ATP’s ejendomsbesiddelser, der i alt udgør 48,5 milliarder kr.

På fjerdepladsen kommer Danmarks største direkte ejede ejendomsselskab, Dades, med en portefølje på hele 45 milliarder kr. Og så er der en højdespringer. Vi skrev første gang om Heimstadens opkøb i 2015, hvor selskabet gik offentligt med at have købt 129 lejligheder på Havneholmen i København. Siden er porteføljen vokset til hele 41 milliarder kr.

Blandt de 10 største på listen er kun en enkelt udenlandsk, mens to er virksomheder, der selv bruger deres ejendomme, og de sidste 7 er danske ejendomsselskaber. Fire er institutionelle ejendomsinvestorer, mens Dades og Jeudan er private ejendomsselskaber. Jeudan er sammen med Agat Ejendomme børsnoterede selskaber.

Der findes ikke officielle lister over de største ejendomsejere i Danmark. Listen er derfor blevet til gennem et månedlangt researcharbejde udført af redaktionen på Estate Media via regnskabsudtræk sammenholdt med offentlig information og selskabernes egne oplysninger. Har du kommentarer eller rettelser til listen, hører vi det meget gerne på redaktionen via redaktion@estatemedia.dk

Se hele Top 100-listen over de største ejendomsbesiddere i Danmark i 2020 i Estate Magasin nr. 2/2021 her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder