Strandgade 7 på Christianshavn i København – det tidligere Ørkenfortet. Illustration: Arkitema Architects

ATP opgraderer Ørkenfortet

ATP Ejendommes 33.000 kvm store hotelprojekt på Strandgade 7 på Christianshavn i København – det tidligere ’Ørkenfortet’ – bliver opgraderet til bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld fra Sølv og bliver dermed et af de første DGNB Guld-certificerede renoveringsprojekter i Danmark, oplyser Danmarks næststørste ejendomsinvestor.

Den tidligere kontorejendom, som Nordea senest er fraflyttet, er som bekendt ved at blive transformeret til et femstjernet hotel, der får den internationale hotelkæde NH Hotel Group med hovedsæde i Madrid som operatør. Hotelbyggeriet forventes afsluttet i slutningen af 2021, men allerede nu er guldcertificeringen af ejendommen inden for rækkevidde, vurderer ATP Ejendomme.

– Vi betragter bæredygtighed som en forudsætning for at skabe et langsigtet, konkurrencedygtigt afkast på vores ejendomsinvesteringer, og vi er i gang med at styrke bæredygtigheden i vores ejendomsportefølje. Hvor det er muligt, rykker vi også barren opad på igangværende projekter som Strandgade 7, hvor vi nu sigter mod en DGNB Guld-certificering. Udgangspunktet ved projektets start ellers var sølv, siger adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme.

Vigtigt signal til markedet
Hos Green Building Council Denmark, som er ansvarlig for DGNB-certificeringer i Danmark, bliver den nye udmelding om renoveringsprojektet betragtet som et vigtigt signal til markedet.

– Strandgade 7 er et rigtig spændende renoveringsprojekt, og det er jo fantastisk, at man har sat sig for at løfte de bæredygtige ambitioner fra DGNB Sølv til Guld undervejs i forløbet. Som en af byggebranchens helt store bygherrer er vi også rigtig glade for, at ATP Ejendomme tager ansvar og sætter barren for, hvordan man kan løse udfordringen med højere bæredygtighed i byggeriet – også når det kommer til renoveringer, siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark.

Strandgade 7 ejes af ATP Ejendomme og ombygges i samarbejde med NCC og Arkitema Architects. Ejendommens 33.000 kvm kommer til at bestå af hotel med 394 værelser, restaurant og bar.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder