Strandgade 7 på Christianshavn i København – det tidligere Ørkenfortet. Illustration: Arkitema Architects

Ny hotelkæde i Danmark afløser strandet Hilton-projekt i Ørkenfortet

ATP Ejendomme har nu fundet en ny hoteloperatør til “Ørkenfortet”, der er en bygning ud mod Torvegade på Christianshavn tidligere beboet af Nordea og B&W. Operatøren er NH Hotel Group, der også driver hotel i ATPs ejendom i Holland og 360 andre hoteller i 28 lande.

ATP Ejendomme er nu i fuld gang med at ombygge Ørkenfortet med officiel adresse på Strandgade 7 til et hotel. Kontrakten betyder, at hotelkæden NH Hotel Group åbner et femstjernet hotel under NH Hotel Groups premium brand ”NH Collection”.

NH Hotel Group er en multinational hotelkæde med hovedkvarter i Madrid.

– Aftalen med NH Hotel Group er en flot milepæl for det københavnske hotelmarked, og vi glæder os meget til at byde dem velkommen som hoteloperatør på Ørkenfortet. Med aftalen kan København se frem til både nye arbejdspladser og et nyt hotel i topklasse drevet af en stor international hotelkæde. Vi arbejder sammen med NH Hotel Group i Amsterdam, og kender dem som en erfaren og dygtig hoteloperatør, siger Martin Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme.

Aftalen kommer i kølvandet på, at ATP Ejendomme i første omgang havde indgået aftale med Solstra Group, der via BC Hospitality Group også driver Bella Sky og Crown Plaza samt Bella Center og ville have åbnet et Hilton-hotel i Strandgade. Kontrakten på ombygningen blev indgået mellem NCC og ATP i februar 2019 og lød på 600 millioner kr. Men efterfølgende nåede økonomien ikke i mål.

Læs mere NCC og ATP indgår Hilton-kontrakt til 600 millioner kr.

Læs også Hilton vender tilbage til Danmark tidligst i 2020 – her er hotellet

Derfor glippede Hilton-projekt
– Jeg vil gerne understrege, at vi har et glimrende samarbejde med BCHG blandt andet omkring Marriott, men en manglende byggetilladelse kombineret med økonomien i projektet gjorde, at vi ikke kunne nå i mål med den samlede økonomi. Men vi ved, at vi afleverer et godt produkt til NH.

Strandgade 7 på Christianshavn i København – det tidligere Ørkenfortet. Illustration: Arkitema/ATP Ejendomme
Illustration: Arkitema Architects

NH kommer ind i en fremskreden proces, og det er derfor begrænset, hvad de kan ændre i designet.

– NH har naturligvis et udtryk i deres hoteller, mens Hilton har et andet. Men da indretningen allerede er ret fremskreden, får NH 394 værelser, ligesom det tidligere har været planlagt. Det eneste, der bliver ændret, er mindre justeringer af indretningen i restauranten og køkkenet, som bliver en lille smule anderledes.

NH Hotel Group ind på dansk marked
ATP Ejendomme og NH Hotel Group har indgået en mangeårig kontrakt, men Martin Vang Hansen ønsker ikke at uddybe, om der er forskel i afkastet på kontrakten med de to luksusbrands. For NH er det vigtigt at komme ind på det danske marked. I det lys er coronakrisen en parentes.

– Vi er meget begejstret for det nye projekt, som giver os mulighed for at få debut i Danmark – et vigtigt marked som kan medvirke til at føre flere gæster til vores hoteller verden over. Vi er taknemmelige for den tillid, som ATP Ejendomme har vist os endnu en gang ved at skulle være hoteloperatør på deres ejendom i København under vores premium NH Collection brand. Vi håber at kunne fortsætte samarbejdet, også når fremtidige muligheder opstår, siger Laia Lahoz, Chief Asssets & Development Officer i NH Hotel Group.

Hotellet ventes at stå færdigt i efteråret 2021, og ejendommen bliver DGNB-certificeret.

Arkitema Architects har designet renoveringen, som omfatter 33.000 kvm hotel, restaurant og bar.

Fakta: NH Hotel Group

– Multinational hotelkæde med hovedkontor i Madrid
– Driver 360 hoteller i 28 lande i Europa og Latinamerika
– Er operatør på hotellet Nhow Amsterdam RAI, ejet af ATP Ejendomme og AXA

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder