De bæredygtige studieboliger i Ballerup. Illustration: Vandkunsten

Pensiondanmark og fond ser stort potentiale i at udvikle langt flere studieboliger

Pensiondanmark og Boligfonden DTU har som bygherre netop underskrevet aftale om 299 studieboliger med et samlet areal på 10.685 kvm, der betyder, at over 300 studerende kan flytte ind i nyopførte, bæredygtige studieboliger af træ i Ballerup i august 2021.

Samtidig er studerende flyttet ind i de første 120 studieboliger ud af 478 nye studieboliger i Lundtofte i Lyngby-Taarbæk Kommune – otte måneder efter, Pensiondanmark i samarbejde med Løgstør-selskabet Scandi Byg indledte træmodulbyggeriet.

Studieboligerne er som de første i Pensiondanmark både miljøcertificeret med Svanemærket og bæredygtighedscertificeret i kategorien DGNB Guld.

– Projekterne i Ballerup og Lundtofte understreger, at vores ufravigelige krav til høje standarder for både kvalitet og bæredygtighed kan forenes med social bæredygtighed i form af boliger, som studerende har råd til at betale med en SU. Samarbejdet med Boligfonden DTU og Scandi Byg har vist sig meget tilfredsstillende i forhold til både kvalitet, effektivitet og dermed også med henblik på gode afkast til vores medlemmer. Vi ser derfor et stort potentiale i at udvikle langt flere studieboliger, siger ejendomsdirektør Marius Møller, Pensiondanmark.

Fakta: Studieboliger i Ballerup

Beliggenhed: Betzy Meyers Høj (kommende vej bag DTU Ballerup)
Samlet areal: 10.685 kvm
Antal boliger: 299 med plads til 318 studerende
Indflytning: Etape 1 har indflytning august 2021, og etape 2 har december 2021
Totalentreprenør: Scandi Byg
Arkitekt: Vandkunsten
Bygherre: Pensiondanmark og Boligfonden DTU
Certificering: DGNB Guld og Svanemærket

Fakta: Studieboliger i Lundtofte

Beliggenhed: Lundtoftevej 160 i Lyngby
Samlet areal: 17.500 kvm
Antal boliger: 478
Indflytning: Første etape fra sommeren 2020
Totalentreprenør: Scandi Byg
Arkitekt: Vandkunsten
Bygherre: Pensiondanmark og Boligfonden DTU
Certificering: DGNB Guld og Svanemærket

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder