Illustration: Aart Architects

Casa vinder transformation af patienthotel til 132 studieboliger

Patienthotellet på det tidligere Aarhus Kommunehospital skal transformeres til 132 studieboliger. Til den cirka 5.400 kvm store opgave har Forskningsfondens Ejendomsselskab, Feas, modtaget tilbud fra fem udvalgte entreprenører – og valget er faldet på Casa til hovedentreprisen.

Det sker foran de fire andre bydende entreprenører, som var Færch & Co., Enemærke & Petersen, NCC og MT Højgaard.

De 132 studieboliger skal i starten af 2022 stå klar til indflytning i de bygninger, der tidligere udgjorde patienthotellet. Studieboligprojektet er tegnet af Aart Architects.

– De kommende beboere i de nye studieboliger vil få en helt særlig placering midt i Universitetsbyen og vil være med til at skabe et 24/7-liv på campusområdet, siger adm. direktør Jørgen Lang, Feas.

Det tidligere Aarhus Kommunehospital blev overtaget af Feas i maj 2019, og planerne for området er mange. Bygningerne skal udover universitets- og forskningslokaler rumme studieboliger, mindre butikker, en børnehave og andet erhverv. De kommende studieboliger er således en del af et større puslespil, der udgør et udvidet campusområde for Aarhus Universitet – med navnet Universitetsbyen.

 

Fakta: Studieboligprojektet i Universitetsbyen i Aarhus

– Bygherre: Feas (Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S)
– Byggeri: Renovering af tidligere patienthotel – transformeres til 132 studieboliger
– Areal: cirka 5.400 kvm
– Byggeperiode: oktober 2020 – november 2021
– Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S
– Arkitekt: Aart Architects
– Rådgivende ingeniør: Søren Jensen A/S

 

Fakta: Feas

– Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, dagligt kaldet Feas, er et datterselskab af Aarhus Universitets Forskningsfond. Feas har en ejendomsportefølje på cirka 230.000 kvm erhvervslejemål og udlejer til Aarhus Universitet og private virksomheder

– Siden sin etablering i 1987 har Feas understøttet universitetets trinvise udvikling af campusområdet i Aarhus og overtog i den forbindelse det tidligere Aarhus Kommunehospitals bygninger på Nørrebrogade for at samle og styrke en række af universitetets forskningsaktiviteter

– Det nye campusområde har fået navnet Universitetsbyen, og de første beboere på området bliver Institut for Molekylærbiologi og Genetik, der flytter ind på samme tid, som de nye studieboliger står klar i begyndelsen af 2022

Kilde: Feas

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder