Ejendomsdagene. Foto: Estate Media.

– Fokus kommer til at være på København, Odense og Aarhus

Krise eller ingen krise?

Der er ingen tvivl om, at transaktionsmarkedet står stille. Eller som Colliers’ Peter Winther sagde torsdag på Ejendomsdagene:

– Transaktionsvolumen er gået i dørken.

Børsens’ Steen Bocian er ikke i tvivl om, at krisen for nu er afblæst.

– Vi har ikke haft en krise. Men folk er stadig i alarmberedskab.

Blandt branchens profiler er der også flere, der har en forventning om, at deres regnskab for 2024 bliver bedre end 2023. Stemningen i branchen er god, noterede konferencier Mikael Bertelsen sig også fra scenen. Man kan fornemme det på grinene og mumlen blandt de godt 300 deltagere, pointerede han.

Tre vigtige pointer fra dag ét på Ejendomsdagene:

  • Opgør med “klistermærkerne”. Både Bjarne Jørgensen, Realkredit Danmark, Rasmus Juul-Nyholm fra Home.Earth og Gunhild Askehave, ErhvervsPhD-stud., Inst. for Bygningskunst, By og Landskab, Det Kongelige Akademi problematiserede DBGN-mærkerne. De gør ikke nok for den grønne omstilling. En af løsningerne er at skabe økonomisk incitament investorerne, mener Bjarne Jørgensen.
  • Peter Morgan, PFAs head of real estate, varsler større fokus på de danske storbyer. – Fokus kommer til at være på København, Odense og Aarhus. Ikke Horsens og Vejle. 
  • Der skal ro på forretningen i Deas. Sådan lød det fra Kasper Bygholm, der er adm. direktør i PHM om købet af Deas tidligere i år.

Dagens citat:
Ud fra et bæredygtighedsperspektiv giver ikke nogen mening at bygge en ø ude i vandet, når man har så meget land at bruge. Så bygger man en ny ø og laver en ny måling, der er lidt mere præcis. Man kan gøre en større forskel på andre måder, lød det fra Gunhild Askehave med henvisning til Lynetteholm.

7 billeder fra dag 1:

Foto: Estate Media
Kasper Bygholm. Foto: Estate Media
Peter Morgan og Kamilla Sevel. Foto: Estate Media.
Peter Morgan og Jacob Kjær. Foto: Estate Media.
Foto: Estate Media
Foto: Estate Media
Bjarne Jørgensen og Mikael Bertelsen. Foto: Estate Media.

 

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder