Jes Transbøl. Foto: Presse

Jes Transbøl: – Lige nu er vi afhængige af, at stat og kommune får truffet de nødvendige beslutninger

Jes Transbøl, adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab, er spændt.

Spændt på om der bliver truffet nogle store politiske beslutninger om infrastrukturen på og omkring Refshaleøen og Lynetteholm. Det er nemlig essentielt for at komme videre med det arbejde, som Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn vandt hovedprisen for på Ejendomsdagene sidste år – Estate Media Prisen.

– Lige nu er vi afhængige af, at stat og kommune får truffet de nødvendige beslutninger i forhold til Østlig Ringvej og metro. Det er helt afgørende for den videre proces med at udvikle området, siger han til Estate Media.

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn igangsatte i januar 2023 en toårig offentlig proces i tre faser for at skabe det bedst mulige visions-, idé og plangrundlag for videreudviklingen af Refshaleøen. Fem teams med nogle af de førerende arkitektfirmaer og rådgivere er udvalgt til at komme med deres bud på en kommende struktur- og masterplan for området. Planen er, at de skal gå i gang i januar, og at vinderen vil blive udråbt efter sommeren 2025. Men det kræver, at der bliver taget nogle politiske beslutninger.

– Vi ved, at der er et kæmpe boligbehov i København, og vi er klar til at skyde konkurrencen i gang. Men det er store milliardaftaler, der skal falde på plads, så det er selvsagt noget vi følger med spænding, siger Jes Transbøl.

Når Jes Transbøl ser tilbage på de seneste 12 måneder, fra da Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn vandt hovedprisen for på Ejendomsdagene og frem til nu, glæder han sig over udviklingen.

– I forhold til vores udvikling står vi i princippet et rigtig godt sted. I januar 2023 igangsatte vi sammen med By & Havn den toårige offentlige proces, som vi jo vandt Estate Media-prisen for.

– Det var overvældende
Efter visions- og idéfasen skød Refshaleøens Ejendomsselskab i efteråret 2023 en idékonkurrence i gang.

– Alle de spændende og fantastiske input vi fik i processen, har vi brugt til at blive klogere og samtidig sikret, at alle input er tilgængelige og blevet båret med videre i processen for videreudviklingen af Refshaleøen.

Hvad har gjort dig mest stolt i forhold til projektet de seneste 12 måneder?

– Det er den kæmpe store interesse, som vi har mødt for videreudviklingen af området. Vi fik i alt 75 gennemarbejdede forslag i forbindelse med vores idékonkurrence sidste år. Det, at der er så mange, der interesserer sig for, hvad Refshaleøen er og hvad den kan blive til, er overvældende.

Hvad har været den største udfordring for jer det seneste år?

– Det at lave et konkurrenceprogram for så stort et område og få omsat al vor viden til på bedste vis, at beskrive Refshalsøens identitet og potentiale har været en stor udfordring. Vi har haft et kæmpe arbejde med at få samlet alle de mange gode ideer og tanker – og få omsat vores vision, så vi nu i dag står klar med et stærkt konkurrenceprogram til den kommende struktur- og masterplankonkurrence.

Ejendomspriserne 2024 bliver uddelt torsdag aften under Ejendomsdagene. Hvis du vil være sikker på at få alle vinderne direkte i din indbakke, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder