Pernille Rosenkrantz-Theil (S), social,- bolig- og ældreminister.

Minister åbner for Oslomodel i København

Den såkaldte Oslomodel er endnu et skridt tættere på at blive en realitet i København.

På Christiansborg har muligheden for at indføre boligmodellen, der skal hjælpe førstegangskøbere med at komme ind på boligmarkedet, sneget sig ind på ministerens bord.

– Blandt andet Oslomodellen er ret interessant i forhold til at bringe unge ind på boligmarkedet. Dem har jeg absolut et blik på, og vi kører lige nu analyser på modellen i ministeriet og har gjort det over de seneste år, siger social-, bolig og ældreminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Børsen og tilføjer, at man regner med at komme med et boligudspil i løbet af den kommende politiske sæson.

Ministerens udmelding kommer i kølvandet på, at hendes partikollega, overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen, sidste uge ifølge Børsen indkaldte repræsentanter fra finans- og pensionssektoren og ejendomsselskaberne til et møde på rådhuset 13. september for at kigge på muligheden for at indføre hybridbolig-modellen.

Lovgivningen i Danmark er dog en anden end i Norge, hvorfor der nok skal en lovændring til.

Siden regeringen så dagens lys har det fremgået af regeringsgrundlaget, at der skulle komme et boligudspil. Mange i ejendomsbranchen har ventet på det, men med Pernille Rosenkrantz-Thiels udmelding sætter hun både en tidshorisont på det og kommer nærmere et potentielt indhold i den.

Nrep er positive 
Inspirationen kommer fra Oslo, hvor Oslo Kommune er gået sammen med en række ejendomsselskaber, Obos, Bane Nor Eiendom og Nrep, og oprettet boligselskabet Oslobolig. Her køber man en bolig gennem en boligkøbsmodel, der giver mulighed for at købe en del af en bolig og leje resten af Oslobolig. I årene efter kan man købe en større og større andel og til sidst komme til at eje hele boligen. En gang om året kan man øge sit ejerskab med minimum 10 procent.

I Norge er det blandt andet ejendomsinvestoreren Nrep, der står bag en af modellerne.

Også hos Nrep i Danmark, er man meget positive over for at være med til en sådan model i Danmark.

– Udgangspunktet er, at det kan være vanskeligt for førstegangskøbere at komme ind på et marked, der er meget presset. Hos Nrep mener vi, at en blandet by er en god by, hvorfor vi også godt vil medvirke til, at der kommer flere ejerboliger, har byudviklingsdirektør i Nrep Jens Kramer Mikkelsen tidligere sagt til Estate Media og forklaret, at man hos Nrep er i gang med at se på, hvor man kan konvertere lejeboliger til ejerboliger.

– Vi vil gerne spille med. Men vi kan ikke bare kopiere den norske model, fordi lovgivningen i Danmark er anderledes. Men vi skal lade os inspirere af den.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder