Jacob Kurek og Mette Kynne Frandsen. Foto: Henning Larsen/Rasmus Hjortshøj.

Mette Kynne Frandsen stopper i Henning Larsen

Efter 21 år stopper en af den danske arkitektbranches mest markante adm. direktører.

Da Mette Kynne Frandsen overtog direktørposten i 2003 var der 80 ansatte, et kontor i København og en håndfuld projekter i udlandet i Henning Larsen. Men Mette Kynne Frandsen så som en af de første mulighederne i en internationaliseringsrejse, der har resulteret i, at virksomheden i dag har projekter spredt over seks kontinenter, kontorer fordelt over Danmark, Færøerne, Norge, Sverige, Tyskland, USA, Singapore, Hong Kong og Australien og mere end 650 ansatte fra over 40 nationaliteter.

Henning Larsen er opkaldt efter stifteren.

– Henning Larsen så selv muligheder før andre. Jeg er utrolig stolt over, at vi i dag kan se tilbage på en spændende rejse, hvor vi ikke kun har vækstet forretningen og gjort virksomheden til en global spiller, men også bragt dansk arkitektur og markante signaturprojekter ud til hele verden, siger Mette Kynne Frandsen.

I 2020 blev Henning Larsen købt af Rambøll, og det betød, at partnerkredsen alle fik store millionbeløb. Det blev starten på en bølge af arkitektopkøb og fusioner.

– De sidste fire år har vi vundet vigtige projekter sammen med Rambøll, og det har styrket vores fælles globale position. Vi har udviklet både vores metode, forretning, faglighed og organisation og oplevet en stigende international efterspørgsel. Derfor er tiden også kommet til, at næste generation tager lederskabet og de næste skridt, siger Mette Kynne Frandsen.

Jacob Kurek overtager direktørposten den 1. september.

Jacob Kurek begyndte i Henning Larsen som praktikant i 1996 og blev partner i generationsskiftet efter Henning Larsen. Han er i dag Global Market Director og har været en afgørende kraft bag udviklingen af den internationale forretning og ekspansion samtidig med han har ledet mange af Henning Larsens store globale projekter. I 2008 etablerede og ledede Jacob Kurek også Henning Larsens allerførste kontor udenfor Danmark.

– Jacob og jeg har haft et stærkt og meget tæt samarbejde gennem mange år og senest i en to-mandsdirektion det sidste år. Med Jacobs internationale erfaring, kombineret med høj faglighed og strategisk kommerciel forståelse, glæder det mig, at Jacob er blevet udpeget som min efterfølger til at fortsætte udviklingen af forretningen og den stærke Henning Larsen-designkultur, siger Mette Kynne Frandsen.

Mette Kynne Frandsen. Foto: Henning Larsen/Rasmus Hjortshøj.

Mette Kynne Frandsen fortsætter som direktør for Henning Larsen frem til udgangen af august, hvorefter hun vil dedikere sin tid til bestyrelsesarbejde. Men det er ikke nyt for hende, for hun har som en af de første kvinder på en toppost i ejendomsbranchen haft magtfulde bestyrelsesposter gennem det meste af sin karriere herunder i JP/Pol, og hun er i dag blandt andet forperson i Creative Denmark og Art Hub Copenhagen, næstformand i Realdania samt bestyrelsesmedlem i Teknologisk Institut og Chart.

Desuden modtog hun i 2019 Kongehusets ridderkors for sin mangeårige indsats for dansk arkitektur og den kreative branches evne til at skabe vækst for Danmark. I 2021 modtog hun Tietgenmedaljen i guld.

Så stor er Rambøll
Rambøll har i alt 18.000 medarbejdere, hvoraf 650 er arkitekter eller landskabsarkitekter. Danmarks største rådgivervirksomhed er repræsenteret i Norden, Storbritannien, Nordamerika, Mellemøsten og Asien-Stillehavsområdet. Rambøll ejes af en fond, der har som hovedformål at tilgodese den langsigtede udvikling af virksomheden i overensstemmelse med kerneværdierne.

Læs også Rambøll køber Henning Larsen Architects

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder