Logistikejendom. Foto: Verdion.

Verdion rejser 560 millioner kr. til ny logistikfond

Verdions første fond, VELF1, nåede final ”close” i 2020 efter at have rejst godt 1,2 milliarder kr. Den er nu fuldt investeret og har med gearing investeret 2,3 milliarder kr. i opkøb og forbedring af 11 logistikejendomme i Tyskland, Holland, Danmark og Tjekkiet.

– Vi ser fortsat en ubalance mellem udbud og efterspørgsel på de vigtigste europæiske logistikmarkeder, og derfor oplever vi en stærk interesse for fra investorerne. Velf2 vil bygge videre på succesen fra vores første fond ved at udnytte Verdions vertikalt integrerede teams på lokalmarkederne til at identificere en række eksisterende ejendomme, som vi kan repositionere til logistikaktiver af høj kvalitet med fremragende ESG-initiativer, siger Executive Director for Investments Simon Walter, Verdion.

Nu har Verdion annonceret de første ”closings” på i alt 560 millioner kr. til sin anden value-add fond, Verdion European Logistics Fund 2, som kommer fra investorer i den første fond i Velf-serien.

Verdion er i gang med:

  • Påbegyndelse af spekulativ udvikling af Verdion PremierPark Ludwigsfelde – en urban logistikpark til 745 millioner kr. – 35 minutter fra det centrale Berlin, med planlagt færdiggørelse i 2024.
  • Færdiggørelse af en logistikejendom i juli 2023 til 260 millioner kr. i Nettetal, Tyskland, ved siden af Venlo og den hollandske grænse fuldt udlejet til Advanced Supply Chain (ASC). Det er den  britisk-baserede e-handelsforsyningskædespecialists første lager i Tyskland.
  • Fondens første aktiv – et logistikcenter i Prag udlejet til UPS – blev solgt i november 2022.

I juni kunne Verdion offentliggøre, at Viktor Baláž var ansat som ny Development Manager i Danmark med henblik på at styrke Verdions nordiske portefølje. Han skal blandt andet stå for udviklingen af en 26.300 kvm stor lager- og logistikbygning, der er på vej nord for Vejle. Verdion udvikler ejendommen sammen med System Transport og den forventes at at stå klar i april 2024.

Verdion er en ejendomsinvestor, -udvikler og -kapitalforvalter med fokus på industri- og logistiksektoren. Hovedkontoret ligger i London, og virksomheden har desuden kontorer i Düsseldorf, Frankfurt, København, Stockholm og Göteborg. Verdion blev grundlagt i 2010 af Michael Hughes og har siden da skabt en europæisk logistikportefølje på 2,5 milliarder euro, som består af både nye udviklingsprojekter og eksisterende ejendomme i Tyskland, Storbritannien, Beneluxlandene samt Norden. Virksomhedens nuværende udviklingspipeline er på mere end 1,1 millioner kvm.

Læs også Verdion udvikler lager- og logistikbygning ved Vejle

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder