SBB. Foto: Søren Duran Duus

SBB henter kapitalindsprøjtning hos Morgan Stanley

Svenske SBB har taget endnu et stort skridt i jagten på kapital ved at udstede såkaldte præferenceaktier, der indbringer et provenu på 2,36 miliarder SEK, svarende til godt halvanden milliard danske kr.

Det er en fond ledet af investeringsbanken Morgan Stanley, der har købt en minoritetspost i SBB-datterselskabet SBB Residential Property. Selskabet driver en portefølje af svenske boligejendomme, der er værdisat til 6,2 milliarder SEK.

Præferenceaktierne har modsat obligationer ingen fast udløbsdato. De udløser udbyttebetalinger som andre aktier, men kan købes tilbage igen af SBB. På den måde sikrer selskabets sig manøvrerum i en vanskelig tid.

SBB er blandt de svenske ejendomsselskaber, der har været hårdest ramt af stigende renter, og SBB-aktien er faldet med 90 procent som følge af de udfordringer, som løbende refinansieringer har budt på.

Underskud på 14 milliarder i første halvår
Selskabet offentliggjorde i sidste uge regnskab for første halvår i år, og det viste et underskud på 14 milliarder SEK.

SBB annoncerede tidligere i år, at man på grund af den økonomiske situation ville suspendere udbyttebetalinger i en periode. Samtidig blev en planlagt aktieemission aflyst, fordi aktiekursen er faldet så meget, at provenuet ikke ville blive så stort som ventet.

SBB har de senere år opbygget en større portefølje i Danmark, som i det seneste årsregnskab er opgjort til at have en værdi af 1,9 milliarder SEK. Der er tale om ejendomme, der blandt andet er beliggende i Randers, Silkeborg, Odense og Høje Taastrup.

Læs mere SBB varsler nye frasalg for milliarder

Læs mere Analytiker: Flere mulige overlevelsesscenarier for SBB

Læs mere SBB med røde tal i første kvartal – fokus på finansiel stabilitet





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder