Leiv Synnes er adm. direktør for SBB. Pressefoto

SBB varsler nye frasalg for milliarder

I begyndelsen af juni blev Leiv Synnes indsat som ny adm. direktør for det svenske ejendomsselskab SBB med det formål at få rettet op på selskabets finansielle situation, som har været belastet af kraftigt stigende renteudgifter.

Og selv om Synnes allerede ved sin tiltræden bebudede, at SBB trods behovet for likviditet ikke kommer til at sælge ud af porteføljen til spotpris, så har han allerede taget initiativ til at slanke den.

Selskabet har nemlig indgået foreløbige aftaler med en række lejere om at sælge de ejendomme, de bor i. Totalt skulle der være tale om handler til en værdi af mere end 3 milliarder SEK, svarende til lige knap to milliarder danske kr. Handlerne forventes at blive gennemført i tredje kvartal.

– Som vi fortalte i forbindelse med vores tidligere salg, har forholdet til vores lejere stor betydning, og vi er åbne for dialoger med lejere, der gerne vil købe ejendomme, hvor de selv er lejere, siger Leiv Synnes.

SBB solgte sidste efterår en større portefølje af undervisningsejendomme til canadiske Brookfield for 9,2 milliarder SEK.

Selskabet offentliggjorde i sidste uge regnskab for første halvår i år, og det viste et underskud på 14 milliarder SEK.

SBB annoncerede tidligere i år, at man på grund af den økonomiske situation ville suspendere udbyttebetalinger i en periode. Samtidig blev en planlagt aktieemission aflyst, fordi aktiekursen er faldet så meget, at provenuet ikke ville blive så stort som ventet.

SBB har de senere år opbygget en større portefølje i Danmark, som i det seneste årsregnskab er opgjort til at have en værdi af 1,9 milliarder SEK. Der er tale om ejendomme, der blandt andet er beliggende i Randers, Silkeborg, Odense og Høje Taastrup.

Læs mere Analytiker: Flere mulige overlevelsesscenarier for SBB

Læs mere SBB med røde tal i første kvartal – fokus på finansiel stabilitet

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder