Den ikoniske Flatiron-bygning, der ligger på Fifth Avenue 175. Foto: Fernando Gonzales/Pixabay

Historisk newyorker-ejendom solgt for over en milliard kr.

I fire år har den trekantede Flatiron Building i New York stået tom, mens ejerne har skændtes om, hvordan fremtiden skulle se ud for den 121 år gamle ejendom, der ligger lige der, hvor Fifth Avenue krydser Broadway.

Men nu er der igen udsigt til, at den verdenskendte bygning igen bliver fuld af liv. Ejendommen blev tirsdag solgt på auktion til ejendomsinvestoren Jeffrey Gural, der i forvejen ejede en andel af bygningen. Og han lover, at han nok skal få sat ejendommen ordentlig i stand igen.

– Jeg er newyoker, og jeg ejer 40 andre bygninger. Jeg kommer ikke til at ødelægge mit eftermæle, siger han til The Independent.

Kunne ikke blive enige

80-årige Jeffrey Gural måtte betale 161 millioner USD for ejendommen, svarende til godt 1,1 milliarder kr., og for de penge får han 22 etager med sammenlagt 23.700 kvm. Dertil skal lægges en større renovering, der ifølge Gural selv løber op i 100 millioner USD, altså yderligere knap 700 millioner kr.

Auktionen kom som nævnt i stand på grund af ueinghed i ejerkredsen, der består af fem selskaber eller enkeltpersoner. En af ejerne, Nathan Silverstein, modsatte sig de andre fire ejeres forslag til renoveringen af ejendommen. Han foreslog at dele den op i fem dele efter ejerandel i stedet, men det blev afslået, og derfor var en auktion den sidste mulighed for at få løst konflikten.

Tirsdagens auktion var faktisk anden gang, at ejendommen kom under hammeren. Første gang var i marts, hvor højeste bud endte på 190 millioner USD. Men køberen, den helt ukendte investor Jacob Garlick, betalte aldrig det krævede depositum på 10 procent af salgsprisen, og derfor måtte auktionen gøres om.

Forlaget Macmillan var den seneste lejer i bygningen, men rykkede ud i 2o19.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder