Mette Kynne Frandsen er adm. direktør hos Henning Larsen. Foto: Agnete Schlichtkrull/Henning Larsen Architects.

Henning Larsen-omsætning stiger 8 procent efter Rambøll-ægteskab

Selv om arkitektbranchen som helhed har været mærket af tilbagegangen i byggeriet osm følge af høje renter og inflation, er arkitektvirksomheden Henning Larsen Architects sluppet nogenlunde helskindet igennem 2022. Godt nok faldt resultatet fra 14 millioner kr. til 10,5 millioner kr., men selskabet opnåede en lille omsætningsvækst på otte procent til 341 millioner kr.

Det skyldes ifølge adm. direktør Mette Kynne Frandsen ikke mindst samarbejdet med Rambøll, der købte arkitektvirksomheden i 2019 og siden har arbejdet på at integrere Henning Larsen i rådgivningsarbejdet.

– Vi står stærkt sammen med Rambøll i vores fælles strategi, hvor vi udvikler viden og løsninger til at skabe en mere bæredygtig fremtid. Her spiller investering i nye teknologier en vigtig rolle. Med årtiers ekspertise inden for bæredygtigt byggeri i Danmark har vi i det forgangne år set en massiv efterspørgsel på bæredygtige løsninger på tværs af vores geografier, siger hun.

Henning Larsen har tegnestuer i København, Aarhus, New York, Singapore, Berlin og Oslo, og snart kan flere byer føjes til listen, når man efter planen åbner kontorer i Australien og Sverige.

Der er også masser at lave, for ordrebogen bugner af internationale kontrakter – blandt andet vedrørende projekter, hvor kunderne har efterspurgt arkitektfirmaets kompetencer inden for landskab, arkitektur og byudvikling.

– Vi har investeret massivt i at bygge en solid landskabs- og byudviklingsafdeling op i Henning Larsen. Det høster vi frugterne af nu, hvor vi kan se, at vi vinder store kontrakter som eksempelvis en stor masterplan for Volvo, hvor vi virkelig har gjort brug af vores tværfaglige kompetencer, siger Mette Kynne Frandsen.

Henning Larsen Architects har 750 ansatte rundt om i verden og har blandt andet tegnet Operaen i København og det nye Moesgård Museum.

Henning Larsen har tegnet et nyt campus for Neoma Business School i franske Reims. Der er planlagt byggestart senere i år. Foto: Henning Larsen Architects.

Læs mere om Rambølls seneste regnskab her: Rambøll trodser økonomisk usikkerhed med tocifret vækst i top- og bundlinje





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder