Adm. koncernchef Jens-Peter Saul, Rambøll Gruppen. Foto: Rambøll

Rambøll trodser økonomisk usikkerhed med tocifret vækst på top- og bundlinje

Det ser ud til, at ingeniør- og arkitektvirksomheden Rambøll valgte rigtigt, da selskabet for omkring et år siden lancerede en ny strategi, der er centreret omkring bæredygtighed.

I hvert fald opnåede rådgivningskoncernen i 2022 en rekordomsætning på 16 milliarder kr. og en vækst på 12,6 procent, hvilket er den højeste i 14 år. Samtidig steg resultatet før skat med 155 millioner kr. til 625 millioner.

Og koncerndirektør Jens-Peter Saul er ikke i tvivl om, at det er det øgede fokus på bæredygtighed, der har drevet fremgangen.

– På tværs af vores geografier ser vi stor efterspørgsel på bæredygtige løsninger hos vores kunder, som er motiverede af at skabe CO2-reduktion i deres værdikæder og leve op til globale klimamål. Dette er en stærk drivkraft for vækst hos Rambøll. Vi ser især en stor efterspørgsel på løsninger inden for grøn energi, herunder havvind og power-to-x-løsninger, vand, klimatilpasning, bæredygtigt byggeri samt på udvikling af strategier for bæredygtig omstilling, siger han.

Ordrebogen bugner
Han forventer “fortsat stor vækst” i 2023 og en indtjening, der ligger over 2022. Det bunder blandt andet i en ordrebog, der er større end nogensinde og løber op i en værdi af 7,9 milliarder kroner.

– Lige nu investerer USA milliarder i sin grønne industri. For nylig præsenterede EU planer for sin egen Green Deal, som skal forbedre konkurrenceevnen for Europas grønne industri og støtte den hurtige omstilling til klimaneutralitet. Så selvom høje energipriser, udfordrede forsyningskæder og den tragiske krig i Ukraine fortsat udfordrer verdensøkonomien, har vi også grund til at være positive over den kollektive indsats, vi ser i forhold til at handle på et af de mest presserende spørgsmål i vores tid: halvering af de globale emissioner inden 2030 for at undgå katastrofale klimaforandringer, siger Jens-Peter Saul.

 

Nøgletal fra Rambøll-regnskabet

Ser man på, hvorden de enkelte divisioner i koncernem klarer sig, er der fortsat byggeri, der er det største forretningsområde, skarpt efterfulgt af miljø og sundhed. Arkitektur og landskab, som omfatter arkitektfirmaet Henning Larsen, der blev opkøbt i 2019, voksede i omsætning fra 694 millioner kr. i 2021 til 768 millioner kr.

Regnskabet viser også, at Danmark er blevet overhalet som det største marked for Rambøll af USA. Herefter følger de nordiske lande Finland, Norge og Sverige i den rækkefølge.

 

Rambølls omsætning opdelt i segmenter. Fra 2022-regnskabet

Rambøll Gruppen A/S ejes af Rambøll Fonden, der sidder på knap 98 procent af aktierne i selskabet. Resten ejes af medarbejderne.

Læs om regnskabet for 2021 her: Rambøll slog rekord i 2021 – ordrebogen er vokst med 7 procent

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder