KFI har købt Løvbjerg i Struer. Dermed forfølger den erhvervsdrivende fond både målet om at øge porteføljen og samtidig understøtte de frie købmænd. Foto: Estate Media/KFI.

KFI køber ejendom til 40 millioner kr.

KFI Erhvervsdrivende Fond har købt ejendommen Søndergårdsvej 2 i Struer, hvor Løvbjerg driver en af deres flagskibsbutikker. Ejendommen er på 3.000 kvm, hvoraf de 1.800 kvm er salgsareal. Købesummen er 40 millioner kr. 

– Vi er sat i verden for at støtte de frie købmænd og hjælpe dem med attraktive butikker. Derfor har vi valgt at købe den markante ejendom med en af områdets bedste beliggenheder, siger direktør Peter Lange, KFI Erhvervsdrivende Fond. 

Løvbjerg fortsætter driften af butikken på adressen, men nu som lejer. 

– Vi driver en rigtig god forretning i Struer. Salget af bygningen er udtryk for, at vi hellere vil bruge vores penge på den fortsatte udvikling af Løvbjerg end på at have dem stående i mursten, siger adm. direktør Jesper Due. 

Datoen for overtagelsen af ejendommen er 31. december. 

KFI fik i 2021 sit bedste resultat nogensinde. Fonden er en af detailhandlens største ejendomsinvestorer og arbejder for at styrke den frie købmands position. Resultatet før skat landede på 594 millioner kr. mod et overskud på 355 millioner kr. i 2020. Det svarer til en stigning på 67 procent.

I forbindelse med seneste regnskab offentliggjorde KFI en ny strategi. Her er hjørnestenen en fortsat udvikling af fondens ejendomsportefølje og sikring af dens langsigtede værdi og afkast.

Læs mere i KFI indfrier forventninger og leverer rekordoverskud på små 600 millioner kr.

I 2021 frasolgte KFI en række ejendomme, hvor fonden ikke anså sig selv som langsigtet ejer. Arbejdet med at komme af med dem er fortsat i 2022. Samtidig er det netop strategisk vigtigt for KFI at købe yderligere ejendomme i segmentet for butiksejendomme, der enten allerede indeholder eller som på sigt kan indeholde en fri, selvstændig købmand.

KFI Erhvervsdrivende Fond har base i Lyngby og er ledet af adm. direktør Terje List og bestyrelsesformand Bo Rygaard.

Læs også KFI vil bygge Meny på markant plads i Valby

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder