Halldór P. Ragnarsson, adm. direktør i Pihl & Søn, har ønsket at skrue ned for tempoet og stopper derfor som adm. direktør for at fortsætte i en ny rolle som Senior Advisor i Pihl Koncernen. Foto: Pihl Koncernen

Både Pihl & Søn og LM Byg får ny topdirektør

Halldór P. Ragnarsson stopper som adm. direktør i entreprenørselskabet Pihl & Søn, mens Per Semmling fratræder som adm. direktør i råhusentreprenøren LM Byg.

Det oplyser Pihl Koncernen torsdag formiddag.

Tilsammen har Halldór P. Ragnarsson og Per Semmling tilbragt næsten 80 år i byggebranchen, men om kort tid indleder de to topledere nye kapitler i deres respektive arbejdsliv.

Per Semmling, adm. direktør i LM Byg, har valgt at gå på pension, for at få mere tid til familien og frivilligt arbejde, hvor der er behov, herunder i Ingeniører uden grænser, som er en organisation baseret på frivillige med en stærk faglighed.

Halldór P. Ragnarsson bliver Senior Advisor
Halldór P. Ragnarsson, adm. direktør i Pihl & Søn, har ønsket at skrue ned for tempoet og stopper derfor som adm. direktør for at fortsætte i en ny rolle i Pihl Koncernen.

– Halldór P. Ragnarsson har haft en helt afgørende rolle i genrejsningen af Pihl & Søn gennem de sidste fem år,og har en stor viden fra næsten 40 år i entreprenørbranchen. Derfor er jeg rigtig glad for, at han fortsætter som Senior Advisor for Pihl Koncernen, hvor Halldór skal bidrage med sin mangeårige erfaring og viden og sikre en god overdragelse til den nye direktør.

– Ligeledes skal Per Semmling have en stor tak for sin indsats, hvor han med fast hånd har holdt LM Bygs kurs og ledet selskabet gennem en svær coronatid. Jeg ønsker Per et rigtig godt otium, siger CEO Hans Anker Nielsen, Pihl Koncernen.

Nye direktører fra egne rækker
Både Per Semmlings pension og Halldór P. Ragnarssons skifte har været planlagt igennem længere tid, og det har givet Pihl Koncernen mulighed for at finde profiler til at tage over. I begge tilfælde er de nye direktører fundet internt i koncernen.

Den nye adm. direktør i LM Byg bliver Frank Aarslew-Jensen, der har en stor andel i selskabets succes. Han har været en del af LM Byg de sidste 9 år og har derudover 15 års erfaring fra entreprenørbranchen i Pihl og Skanska. Gennem de sidste mange år har han været med til at drive LM Byg fremad, først sammen med grundlægger Carsten Mindegaard og siden med Pihl Koncernens CEO, Hans Anker Nielsen, i front. Efterfølgende blev Frank Aarslew-Jensen udnævnt til direktør, hvor han det sidste to år har haft et tæt samarbejde med Per Semmling, hvor de sammen har varetaget vækst og styring af LM Byg.

Den nye adm. direktør i Pihl & Søn bliver Martin Palmquist, der siden 2021 har været adm. direktør i Pihl-selskabet BNS. Martin Palmquist kommer med 30 års erfaring fra entreprenørbranchen, hvoraf mange år har været som topleder med resultater fra MT Højgaard og NCC.

– Pihl & Søns nye adm. direktør er også anerkendt for sit mangeårige fokus på alle former for projekter inden for nybyggeri og renovering og bæredygtighed som et bærende element, fremhæver Pihl Koncernen.

Læs også Pihl & Søn fortsætter vækst – overskud runder 30 millioner kr.

BNS og Pihl & Søn fusionerer
Det er dog ikke kun på direktørposterne, at Pihl Koncernen foretager ændringer. I anledning af Martin Palmquists skifte fra BNS til Pihl & Søn har koncernen samtidig valgt at igangsætte en fusion af de to driftsselskaber med Pihl & Søn som det fortsættende selskab.

Tiden er nu – forklarer Pihl Koncernen – kommet til at tilpasse forretningen grundet de svære markedsvilkår som en konsekvens af de geopolitiske forhold og Covid-19. Markedets volatile tilstand øger risikoen for, at priser og leveranceudfordringer kan påvirke projekter og udbud i det kommende år. For at stå stærkest muligt i det aktuelle marked tilpasser koncernen derfor sin forretning med igangsættelse af en fusion af BNS og Pihl & Søn.

Fusionen får ingen konsekvenser for koncernens, herunder BNS og Pihl & Søn kontraktuelle forpligtigelser, som fortsætter som hidtil.

– Ved at fusionere Pihl & Søn og BNS samler og fokuserer vi forretningen yderligere og styrker muligheden for at mobilisere medarbejdere, kompetencer og viden inden for total- og hovedentrepriser. Med to skarpt profilerede driftsselskaber, ledet af direktører, der omfavner den bæredygtige tilgang til byggeri og renovering, står vi nu endnu stærkere i markedet, siger Hans Anker Nielsen.

Læs alle navnenyheder her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder