Logistikejendom. Foto: Arkiv

Her er landets laveste tomgang for lager og logistik

Det seneste år er andelen af ledige lagerlokaler, logistikejendomme, fabrikshaller og værksteder ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk dykket med 60 procent i Midt- og Vestjylland, som nu har den laveste tomgang i hele landet.

– For et år siden havde vores portal et udbud på lidt over 140.000 kvm i landsdelen, men det er dykket meget kraftigt med 60 procent. Nu udgør udbuddet i hele landsdelen blot 55.900 kvm eller 0,6 procent af de samlede lokaler til lager, logistik eller produktion – det er både det laveste, vi nogensinde har registreret i Midt- og Vestjylland, og den laveste andel i de ni landsdele, vi følger tæt, siger adm. direktør Jakob Wegener, Ejendomstorvet.dk.

Ejendomstorvet.dk. bliver drevet på foreningsbasis af erhvervsmæglerne i Danmark og er landets største portal for erhvervslokaler.

Midt- og vestjyske virksomheder på jagt efter mere plads har nu blot 41 lokaler at vælge imellem, heraf 14 i Herning Kommune og 6 i Ikast-Brande.

EDC Erhverv og Nordicals: Derfor 
Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herning sætter erhvervsmægler Poul Lundorff ord på udviklingen:

– Vi har gennem lang tid oplevet massiv interesse for lokaler, især i Herning, Ikast og Holstebro – og såvel for mindre lejemål på 100-500 kvm til for eksempel håndværkere og nystartede virksomheder som for store lokaler på 10.000 kvm.

– Mange virksomheder har udvidet produktionen og har brug for mere plads, og så er vi jo en landsdel med mange driftige iværksættere, siger Poul Lundorff.

Han peger på, at nybyggeriet er bremset op, fordi omkostningerne til byggematerialer er steget kraftigt siden sidste sommer. En tilsvarende melding kommer fra en anden erhvervsmægler.

– En del byggeprojekter er blevet skrottet eller udskudt. Efterspørgslen er fortsat meget stor – også fra for eksempel virksomheder, der sælger større forbrugsgoder og oplever, at inflationsramte danskere skruer ned for større investeringer til hjemmet. Med meget begrænset nybyggeri og med fortsat høj efterspørgsel ligger lejeniveauerne 15-20 procent højere end for et år siden, siger partner Pauli Bach, Nordicals Herning.

Landsdel har særlig udfordring
Midt- og Vestjylland har den særlige udfordring, at en del erhvervsejendomme tidligere husede tekstilvirksomheder. De havde ikke brug for store loftshøjder, og det er en hæmsko i dag, hvor højloftede, effektive lager- og logistikejendomme er de mest eftertragtede.

Samlet har Midt- og Vestjylland lige knap 10 millioner kvm lagerlokaler, logistikejendomme og fabrikshaller. Det svarer til godt 13 procent af det samlede areal i landet, kun overgået af Sydjylland og Østjylland.

Læs også Rekordlav tomgang for lager og logistik – hårdere kamp kan vente

Læs alle nyheder om industri- og logistikejendomme her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder