Carsten Rasmussen, nuværende direktør i Freja Ejendomme, skifter senere på året til en stilling som udviklingschef i Refshaleøens Ejendomsselskab. Foto: Kontraframe

Freja-direktør skifter til Refshaleøens Ejendomsselskab

Refshaleøens Ejendomsselskab, der ejer og driver B&W’s gamle værftsområder på Refshaleøen, kan nu offentliggøre endnu en ansættelse af en stærk profil til arbejdet med den kommende videreudvikling af øen i Københavns Havn.

Det drejer sig om den hidtidige direktør i Freja Ejendomme Carsten Rasmussen, der skifter til en stilling som udviklingschef på Refshaleøen under udviklingsdirektør Claus Hovmøller Jensen. Ansættelsen kommer, efter Refshaleøens Ejendomsselskab for nylig kunne offentliggøre ansættelsen af Louise Panum Baastrup, der skiftede fra en stilling som udviklingsdirektør i den pannordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep til en lignende stilling som udviklingschef.

Læs mere i Nrep mister direktør – bliver udviklingschef i Refshaleøens Ejendomsselskab

Farvel efter godt 14 år
– Med Carsten Rasmussen får vi nu en af de stærkeste kræfter på markedet. Med hans lange erfaring og solide faglige fundament ombord er jeg glad for at kunne sige, at nu er grundstammen i holdet, der skal videreudvikle Refshaleøen, sat, siger adm. direktør Jes Transbøl, Refshaleøens Ejendomsselskab.

Som direktør i Freja Ejendomme har Carsten Rasmussen senest haft ansvaret for store byudviklingsprojekter som Jernbanebyen og Vridsløselille Statsfængsel. Han er arkitekt af baggrund, men har altså senest godt 14 års kommerciel erfaring fra statens ejendomsselskab. Han sidder i Konkurrenceudvalget for Akademisk Arkitektforening og vil med sin erfaring fra processerne omkring blandt andet Jernbanebyen bidrage med også helt aktuel erfaring til det forløb, der venter på Refshaleøen, fremhæver Jes Transbøl.

Fratræder i Freja ultimo november
Carsten Rasmussen skiftede i 2008 til Freja Ejendomme fra en stilling som studiechef på Arkitektskolen Aarhus. Han tiltrådte som udviklingsdirektør i Freja, inden han i 2017 blev forfremmet til direktør.

Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme, siger:

– Carsten Rasmussens meritter taler for sig selv. Han har ydet en kæmpe indsats gennem årene og har med sin faglige indsigt virkelig sat sit præg på mange projekter rundt om i landet. Samtidig har han med sin altid venlige og vedkommende personlighed udgjort en meget vigtig del af Freja-ånden her på kontoret. Han har spillet en stor rolle i udviklingen af Freja til det selskab, vi er i dag. Jeg ønsker ham sammen med alle vores kollegaer alt det bedste fremover.

Carsten Rasmussen fratræder som direktør i Freja Ejendomme ved udgangen af november.

Tidligere har Carsten Rasmussen været blandt andet afdelingschef for Projektudviklingsafdelingen i Aarhus Kommune og arkitekt i C.F. Møller Architects.

Glæder sig til byudvikling på Refshaleøen
Carsten Rasmussen siger om sit nye skifte til Refshaleøen Ejendomsselskab, som er ejet af de tre pensionskasser Sampension, PKA, Pensam og PFA:

– Jeg har valgt med hjertet, idet jeg ser udviklingen af Refshaleøen som den absolut mest interessante byudviklingsopgave i Danmark de kommende år.

– Jeg glæder mig til at fokusere på denne konkrete opgave i fællesskab med teamet på Refshaleøen, som har bragt udviklingen og brandet så langt, at potentialet er synligt for enhver med blik for det skæve, det midlertidige, det selvgroede og den synergi, der opstår med den byudvikling, Refshaleøen står overfor, siger Carsten Rasmussen.

Som Estate Media har skrevet, landede Refshaleøen Ejendomsselskab i 2021 et rekordoverskud med et resultat før skat på 23,4 millioner kr. mod et overskud på 15,6 millioner kr. i 2020.

Læs mere om selskabets 2021-resultater og forventninger til 2022:

Nyt rekordoverskud – Refshaleøens Ejendomsselskab overgår forventning

 

Fakta: Refshaleøens Ejendomsselskab og videreudviklingen af Refshaleøen

– Refshaleøens Ejendomsselskab ejer og driver arealer og bygninger fra B&W’s værft på Refshaleøen i Københavns Østhavn. Refshaleøen udgør det største tilbageværende historiske område til byudvikling i Københavns Havn og er ejet af Sampension, PKA, Pensam og PFA i forening. I sin helhed rummer øen 115 ha, hvoraf Refshaleøens Ejendomsselskab ejer de 52 ha svarende til cirka 45 procent

– Selskabet huser i dag cirka 200 lejere i form af mange små og enkelte mellemstore virksomheder, foreninger og selvstændige. Deres aktiviteter breder sig over restauranter og street food, fødevareproduktion, øvelokaler, spillesteder, håndværk, kunsthal, sport, teater, festivaler og en række andre kreative fag

– Under indtryk af udviklingen omkring Lynetteholm har Københavns Kommunes økonomiudvalg i december 2021 taget en ny tentativ tidsplan til efterretning, som opererer med en første byggeretsgivende lokalplan på Refshaleøen i 2025/2026. I samme tidsplan påregnes Refshaleøen fremrykket i den kommende kommuneplanstrategi og kommuneplan 2023-2024, ligesom der nu officielt også regnes med borgerdialog og helhedsplan for Refshaleøen – ligeledes i 2023 og 2024

– Refshaleøens Ejendomsselskab vil indgå i et tæt samarbejde med By & Havn for at sikre det bedst mulige plangrundlag for byudviklingen, og selskabet har det som et centralt ønske at skabe den gode overgang fra midlertidighed til blivende by

Kilde og kommentarer: Refshaleøens Ejendomsselskab

 

Læs alle navnenyheder her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder