Bestyrelsen i Udviklingsselskabet for Billige Boliger P/S er fra venstre: Henrik Mielke, der også er bestyrelsesmedlem i Fonden for Billige Boliger, adm. direktør i Fonden for Billige Boliger Line Røtting Dornan, adm. direktør i UBS Boliger Iben Koch, advokat Michael Vinther fra DLA Piper samt tidligere borgmester i Odense Anker Boye, der også er bestyrelsesformand i Køge Kyst P/S. Foto: Presse

Ny alliance satser på ’betalbare boliger’

Fokus på såkaldte ’betalbare boliger’ bliver nu skruet op, eftersom en ny, strategisk alliance vil fremme flere boliger af slagsen.

Fonden for Billige Boliger har sammen med projektudviklingskoncernen FB Gruppen stiftet Udviklingsselskabet for Billige Boliger P/S. Blandt andet gennem byggefællesskaber og strategiske alliancer er selskabets formål at fremme udvikling og opførelse af betalbare boliger.

Fonden for Billige Boliger blev stiftet i 2006 af Akademisk Arkitektforening, Boligfonden Kuben, DISfonden, KAB Fonden og Kooperationen. Med afsæt i fondens formål om at fremme udvikling og opførelse af betalbare boliger i danske byer sætter ledelsen nu ekstra kræfter ind på ønsket om at skabe mere mangfoldige byer blandt andet ved at ville fremme byggefællesskaber og udfylde rummet mellem de almene og de private boliger.

– I fonden brænder vi for at sikre den økonomiske bæredygtighed på boligmarkedet ikke mindst ved at give flere mulighed for opsparing i egen bolig. Men det kræver, at vi tænker nyt og udvikler boligtyper og finansieringsformer, som passer ind i flere familiers behov, siger adm. direktør Line Røtting Dornan, Fonden for Billige Boliger.

Har fidus til andelsboliger
Med indgåelse af en strategisk alliance med FB Gruppen og etableringen af et nyt udviklingsselskab har Fonden Billige Boliger formuleret en række fælles ønsker til fremtidens boligmarked. Blandt andet ønsker alliancen i det nye udviklingsselskab at finde en model for opførelse af flere varigt betalbare boliger i rummet mellem de almene og private, blandt andet ved genindførelse af andelsboliger.

– Vi ser store muligheder for udbredelse af den blandede by via et samarbejde med Fonden for Billige Boliger. Eksempelvis kan betalbare andelsboliger for mange familier være et rigtig godt alternativ til almene boliger, hvor der typisk er lange ventelister – og til ejerboliger, som mange desværre ikke kan få godkendelse til i banken, siger adm. direktør, hovedejer og medstifter Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen.

Fonden for Billige Boliger ejer i forvejen to datterselskaber, Kuben Byg A/S og Selskabet for Billige Boliger A/S. Fondens ønsker med partnerskabet at ’fokusere mere målrettet på det egentlige formål nemlig at tilvejebringe betalbare boliger, som tilbydes til købere med små mellemindkomster, der ellers ikke ville have muligheder på ejerboligmarkedet’.

Fonden har i projektet Fællesbyg Køge Kyst gennemført et af de største og første byggefællesskaber med lejligheder i stor skala i Danmark.

Selvstændigt selskab med erfaren bestyrelse
Med samarbejdet har Udviklingsselskabet for Billige Boliger P/S fået et styrket kapitalgrundlag og en samarbejdspartner, der finansielt kan løfte større projekter.

Det organiseres imidlertid som et helt selvstændigt selskab med egen ledelse og egen bestyrelse. I den finder man adm. direktør i UBS Bolig Iben Koch, der også er bestyrelsesformand i Fonden for Billige Boliger, advokat Michael Vinther fra DLA Piper og tidligere borgmester i Odense Anker Boye, der også er bestyrelsesformand i Køge Kyst samt Henrik Mielke, der er bestyrelsesmedlem i Fonden for Billige Boliger.

Læs alle navnenyheder her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder