Ny Søndervang-projektet på Frederiksberg ved Emil Chr. Hansens Vej og Stæhr Johansen Vej. Illustration: Entasis

Team vinder Frederiksberg-projekt til en kvart milliard kr.

Det bliver et totalentreprenørteam ledet af den fynske entreprenør Hansson & Knudsen, der er en del af Aarsleff-koncernen, og med EKJ Rådgivende Ingeniører og arkitektselskabet Entasis, som skal opføre det nye plejecenter Ny Søndervang i Frederiksberg Kommune.

Det oplyser kommunen i forbindelse med det 10.853 kvm store projekt med et budget på 250 millioner kr. ved Emil Chr. Hansens Vej og Stæhr Johansen Vej.

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune har godkendt valget af vinderprojektet for Ny Søndervang, som skal rumme 129 plejeboliger fordelt på 105 boliger til plejecentret og 24 boliger til botilbud.

Dermed er der nu grønt lys til opførelsen af Ny Søndervang, som skal bygges ved siden af det eksisterende Søndervang Plejehjem og forventes at stå indflytningsklar i 2025.

– Det er glædeligt, at Frederiksberg kan se frem til et spritnyt og moderne hus med plejeboliger og botilbud under samme tag. Det er første gang, at det bygges sammen, og det giver unikke muligheder for at skabe et helt særligt hus med synergi og sammenhold. Ny Søndervang vil give kvarteret et positivt løft og være med til at styrke Frederiksbergs arbejde på at skabe en mangfoldig by for alle, siger borgmester Michael Vindfeldt (S) i en meddelelse.

Der har været afholdt en forudgående offentlig høring for området. Høringssvarene indgår nu Frederiksberg Kommunes videre arbejde med et forslag til lokalplan på baggrund af vinderprojektet. Forslaget til lokalplan sendes i offentlig høring i juni.

(Se faktaboks under illustrationen)

Kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune har godkendt valget af vinderprojektet for Ny Søndervang, som skal rumme 129 plejeboliger fordelt på 105 boliger til plejecentret og 24 boliger til botilbud. Illustration: Entasis

Fakta: Ny Søndervang

– Ny Søndervang skal opføres ved Emil Chr. Hansens Vej og Stæhr Johansen Vej på arealer, Frederiksberg Kommune har købt af Frederiksberg Forsyning

– Ny Søndervang indrettes med 105 plejeboliger i forskellige størrelser og 24 boliger til botilbud

– Området bliver fornyet med cykelstier, grønne åndehuller og forbedring af trafiksikkerheden. Der skabes en grøn forbindelse til Kedelhallen

– Byggeriet forventes færdigt i 2025

Kilde: Frederiksberg Kommune 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder