Jes Transbøl (til venstre) og Jan Joensen. Foto: Refshaleøens Ejendomsselskab.

Reffen vinder over DSB – duo genoptager parløb

Der blev lagt grundig og effektiv suspense ud på Linkedin i denne uge, da udlejningschef i DSB Ejendomme Jan Joensen skrev følgende på Linkedin:

– I dag har jeg sendt min sidste mail som udlejningschef i DSB Ejendomme. Mit adgangskort er afleveret, telefonen, Ipad og pc ligesådan. Det er en underlig følelse ikke at være med på holdet mere, skrev Jan Joensen, inden han påpegede, at:

– Nogle af de allermest spændende opgaver har været muligheden for at være en lille del af DSB’s turnaround fra 2012 og frem, salget af Sølvgade, salget af Østerport Kursuscenter, købet af Hovedbanegårdens Forretningscenter, alle de midlertidige lejemål i Jernbanebyen, herunder især Banegaarden og for ikke at glemme nyt liv på stationerne….I dag sørger jeg, men i morgen er der en ny dag.

Og det kom der helt bestemt.

Den 1. februar kunne Jes Transbøl, der selv fra 2014-2019 var adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, hvorefter Søren Beck-Heede tog over, så offentliggøre, at Jan Joensen bliver ny udlejningschef på ’Reffen’ eller i Refshaleøens Ejendomsselskab, som det selskab, der står for udlejning og udvikling, mere korrekt hedder i den københavnske bydel.

– Hos Refshaleøens Ejendomsselskab er vi meget glade for at kunne byde velkommen til Jan Joensen som ny udlejningschef på øen. Jeg kender selv Jan Joensen fra min tid i DSB Ejendomme, hvor Jan de seneste 10 år har været udlejningschef. Jan er yderst erfaren i arbejdet med både traditionel erhvervsudlejning, transformation af ejendomme og ikke mindst det kreative og kulturelle, som er så centralt på Refshaleøen. Han har været ansvarlig for udlejningen af Hovedbanegårdens Shoppingcenter, Aarhus Streetfood samt Cph Village II og Bane Gaarden i Jernbanebyen, der sidste år vandt prisen ’Byens Bedste Byrum’ ved AOK’s årlige prisuddeling. Derfra har han erhvervet sig de vigtige fornemmelser for, hvordan man skaber gode løsninger i samarbejde med lejere og gæster. Endelig har Jan erfaring med bevaringsværdige og fredede bygninger og har samarbejdet med blandt andet Realdania og Kulturstyrelsen, hvilket også er yderst relevant på Refshaleøen som værdifuldt historisk kulturmiljø, påpeger Jes Transbøl.

2 millioner besøgende
Refshaleøen har siden B&W skibsværft lukkede i 1996 været under omdannelse til en ny bydel. Men på grund af manglende infrastruktur og områdets placering i rækkefølgeplanen, der afgør, hvad der kan udvikles hvornår i Københavns Kommune, så har der hidtil været fokus på midlertidighed. Det har skabt nogle af tidens største publikumssucceser, gastronomiske højdepunkter og rekreative aktiviteter.

– I dag har vi 2 millioner besøgende. Det skal vi udvikle videre på. Som projekt tager vi midlertidigheden alvorligt i arbejdet med at transformere et projekt til en varig bydel. Jan har den profil og er vant til at arbejde både med kreative og kulturelle muligheder og mange gæster. Det er en helt særlig identitet som vi meget bevidst har, og som vi skal arbejde videre med, siger Jes Transbøl.

Refshaleøen er en kunstigt anlagt ø, der siden 1890’erne rummede B&W skibsværft. Værftet gik konkurs i 1996, hvorefter der blev dannet et ejendomsselskab til at tage sig af de betydelige ejendomsbesiddelser. Flere investorer herunder St. Frederikslund har været ejere af området. I dag ejes øen af PKA, Sampension, Pensam og PFA.

Læs også Refshaleøens Ejendomsselskab sigter mod nyt overskud

Læs alle navnenyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder