Taulov Dry Port A/S’ 60.000 kvm store logistikprojekt i Baronessens Kvarter i Taulov Dry Port. Med en længde på 600 m, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter og en facadehøjde på 16-17 m bliver det store lager- og logistikejendom en markant bygning i området. Illustration: Skala Arkitekter

Casa vinder 60.000 kvm stort logistikbyggeri

Det bliver Casa der som totalentreprenør skal opføre 60.000 kvm logistikbyggeri i Taulov Dry Port i Taulov ved Fredericia.

Det oplyser ADP og PFA, som er joint venture-partnerne bag transport- og logistikcentret Taulov Dry Port via Taulov Dry Port A/S. Det sker efter endt udbudsproces og en længere periode med planlægning og forhandling om totalentreprisen. Den samlede investering ligger på 420 millioner kr. og vil dermed høre til blandt de største byggerier i Danmark inden for lager og logistik.

Taulov Dry Port A/S har siden 2017 bygget de første 95.000 kvm i Taulov Dry Port.

Den næste, store etape på 60.000 kvm vi være en markant udvidelse af Taulov Dry Port, og efter planen går opførelsen i gang i starten af 2023.

– Behovet for en effektiv logistikkæde, varelagre placeret tættere på hjemlige markeder og ønsker til et lavere klimaaftryk i transport- og logistikkæden har aldrig været større hos virksomheder og transportører. Derfor er timingen af vores næste store byggeri afgørende. Vores lagerejendomme dækker markedets ønsker til beliggenhed, fleksibilitet og indretning, og vi mærker en meget stor interesse for vores lagerkoncept, så vi forventer hurtig udlejning, siger adm. direktør Jesper Gemmer, Taulov Dry Port A/S.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Taulov Dry Ports første generiske byggeri på billedet. Ikke en visualisering af det kommende

600 m lang
Jesper Gemmer ser frem til samarbejdet med Casa, hvor adm. direktør Torben Modvig selvsagt også er tilfreds med samarbejdet.

– Vi er meget glade for at være blevet valgt som totalentreprenør på det næste gigantiske lager- og logistikbyggeri i Taulov Dry Port. Vi ser frem til samarbejdet med PFA og ADP og til at få deres visioner for projektet til at leve, siger Torben Modvig.

Med en længde på 600 m, en indvendig bygningshøjde på 12,5 m og en facadehøjde på 16-17 m bliver det store lager- og logistikbyggeri en markant bygning i området.

Planerne om det 60.000 kvm store logistikbyggeri i Taulov Dry Port blev annonceret i januar.

Læs mere i Taulov Dry Port skal udvides med etape på 60.000 kvm

 

Fakta: Taulov Dry Port A/S

– ADP og PFA indgik i 2017 joint venture-samarbejdet Taulov Dry Port A/S, hvor ADP med 51 procent af aktierne har aktiemajoriteten. De to parter udvikler i fællesskab logistikcentret Taulov Dry Port i Taulov Dry Port ved Fredericia

– Taulov Dry Port er et multimodalt transport- og logistikcenter tæt på havn, motorvej og jernbane

– Taulov Dry Port A/S råder over 900.000 kvm byggemodnet erhvervsjord, som udvikles med projektbyggerier og generiske lager- og logistikejendomme

 

Læs alle nyheder om lager- og logistikejendomme her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder